25 Nisan 2024 Perşembe

HDP İç Anadolu Bölge Kadın Konferansını topladı

HDP İç Anadolu Bölgesi Kadın Konferansı'nda konuşan Ankara İl Eşbaşkanı Pakize Sinemillioğlu, kadınlar olarak savaşa karşı barışı savunacaklarını söyledi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP), 4'üncü Büyük Merkezi Kadın Konferansı öncesi bölge konferanslarını gerçekleştiriyor. Karadeniz'in ardından İç Anadolu Bölgesi Kadın Konferansı bugün gerçekleştirildi. HDP Ankara İl Örgütü'nde yapılan konferansa bölge kentlerinde bulunan il, ilçe yönetiminde yer alan kadınlar katıldı.

Konferansa HDP Merkezi Örgütlenme Komisyonundan Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Özlem Gündüz ve Parti Meclisi (PM) üyeleri katıldı.

Konferans alanına Kürtçe ve Türkçe "Özgürlükte ısrarlı, mücadelede kararlıyız" pankartının yanı sıra HDP İzmir İl Örgütü'ne yönelik faşist saldırıda katledilen Deniz Poyraz'ın fotoğrafları asıldı.

'KADIN KIRIMININ OLDUĞU BİR DÖNEMDEN GEÇİYORUZ'
İç Anadolu Bölge Konferansı'nın açılış konuşmasını yapan HDP Ankara İl Eşbaşkanı Pakize Sinemillioğlu, "Kongremize giderken İç Anadolu kadın konferansımızı yapıyoruz. Kadınlara yönelik katliamlar, kırımların olduğu bir dönemden geçiyoruz" dedi. Parti olarak her gün yeni bir provokasyon ile karşı karşıya kaldıklarının altını çizen Sinemillioğlu, sınır ötesi işgal saldırısının Kürt halkının kazanımlarına yönelik olduğunu söyledi. Sinemillioğlu, kadınlar olarak savaşa karşı barışı savunmaya devam edecekleri mesajını verdi.

'SALDIRILARA EN GÜÇLÜ CEVABI VERDİK'
HDP Merkezi Örgütlenme Komisyonundan Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Özlem Gündüz de, "Partimize yönelik ciddi saldırılar var. Birkaç gün önce de gördük. Özelikle buradaki arkadaşların sahiplenmesi çok önemliydi. Toplumun muhalif tüm kesimlerine dönük saldırıların yoğun olduğu böylesi bir dönemde konferanslarımızı gerçekleştiriyoruz. Bir yandan kapatma saldırıları varken yürüttüğümüz tüm tartışmalarda bu saldırılarda en güçlü cevabı verme konusunda bir kararlılık açığa çıktı. Geçmiş kongreden bugüne bize dönük saldırılar karşısında başta kadınlar olmak üzere en güçlü cevabı verdik" diye konuştu.

Konferans konuşmaların ardından basına kapalı olarak devam etti.