3 Mayıs 2024 Cuma

HDP İç Anadolu Bölge Kadın Konferansı'nı geçekleştirdi

İç Anadolu Bölge Konferansı'nda konuşan HDP Ankara İl Eşbaşkanı Pakize Sinemilioğlu, "AKP'nin kadınları yok sayan, evlere hapsetmeye çalışan erkek devlet şiddetine ve kadın erkek eşitliğine her fırsata engel olmaya çalışanlar gücümüzü alanlarda gördüler görüyorlar ve görmeye devam edecekler" dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İç Anadolu Bölge Kadın Konferansı'nı Genel Merkez binasında gerçekleştirdi.

Kadınların yoğun katılım gösterdiği konferansın açılış konuşmasını, HDP Ankara İl Eşbaşkanı Pakize Sinemilllioğlu yaptı. Kadınlar olarak dünyanın dört bir yanına sirayet etmiş erkek egemenliğine 'dur demek' için bir arada olduklarını belirten Sinemilllioğlu, "AKP-MHP faşizmine, tek adam rejimine dur demek için buradayız. Ortadoğu'da kadın kazanımlarını hedef alan egemen bloka karşı buradayız. Asla yalnız olmadığımızı ve yalnız yürümeyeceğimizi söylemek için buradayız. AKP'nin kadınları yok sayan, evlere hapsetmeye çalışan erkek devlet şiddetine ve kadın erkek eşitliğine her fırsata engel olmaya çalışanlar gücümüzü alanlarda gördüler, görüyorlar ve görmeye devam edecekler" dedi.

'SİYASİ REHİNE OLAN KADINLAR İÇİN BURADAYIZ'
Kuzey ve Doğu Suriye saldırılarında bir komplo sonucu katledilen Hevrîn Xelef, Silopi'de katledilen Taybet İnan için burada olduklarını kaydeden Sinemilllioğlu, "Sakine Cansız, Ekin Wan'lar Cemileler ve Pakizeler için buradayız. Bizler, içeride siyasi rehine olan Figen Yüksekdağ, Sebahat Tuncel, Aysel Tuğluk, Selma Irmak, Ankara Gar katliamında kızını ve akrabasını yitiren Hatice Çevik için buradayız. Bütün kadınlara ve Rojava'da şehit düşen arkadaşlara selam olsun" diye belirtti.

Konferans basına kapalı devam etti.