19 Mayıs 2024 Pazar

HDP heyeti Antep'te direnişteki işçileri ziyaret etti

Antep 4. Organize Sanayi Sitesi'nde 2 fabrikadan işten çıkartılan ve direnişteki DİSK Tekstil üyesi işçileri ziyaret eden HDP milletvekili Mahmut Toğrul, Kod 29'un sermayedarlar tarafından kötüye kullandığını söyledi.

Antep 4. Organize Sanayi Bölgesi'nde Kod 29 gerekçesiyle 2 fabrikadan çıkartılan DİSK Tekstil üyesi işçilerin başlattıkları eylem sürüyor.

Sanayideki Yasin Kaplan Halı Fabrikası'nda çalıştıkları sırada Kod 29'la işten çıkarılan 16 işçinin işe geri dönme talebiyle fabrika önünde başlattıkları direniş 27. gününde, yine aynı organize sanayide aynı gerekçe ile işten çıkarılan 4 işçinin Güven Boya Polyester İplik Tesisi önündeki direnişi ise 14. gününde sürüyor.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Antep Milletvekili Mahmut Toğrul'un da aralarında olduğu heyet, işçileri direniş alanında ziyaret etti.

Ziyarette konuşan HDP milletvekili Toğrul, yasadaki boşlukların sermayedarlar tarafından kötüye kullanıldığını belirterek, "Kod-29 sadece Yasin Kaplan ya da Güven Boya'da değil tüm Türkiye'de işveren tarafından kötüye kullanılan bir araca dönüştürülmüştür. İşçilerin örgütlenmesi anayasal bir hak olmasına rağmen işçilerin sendika çalışmaları bu kapsama alınıyor. Bir istisnayla işçi çıkarmayı yasakladılar her zaman yaptıkları gibi maalesef kötüye kullanılmaya açık hale getirdiler. Biz bu direnişi ekmek mücadelesi olarak görüyoruz" dedi.

Heyet daha sonra işçilerin sorunlarını dinledi.