1 Mayıs 2024 Çarşamba

HDP heyeti Antep'de

Antep'de demokratik kitle örgütleri, sendika ve yöre dernekleriyle bir araya gelen HDP heyeti, dayanışmayı ve mücadeleyi büyütmenin önemine dikkat çekti. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) yöneticileri ve vekilleri, bir süre önce başlatılan "HDP'liyiz, her yerdeyiz" kampanyası kapsamında HDP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyesi Turgut Öker, vekiller Alican Önlü, Garo Paylan ve Tülay Hatimoğulları'ndan oluşan heyet Antep'de temaslarda bulundu.

HDP'liler, kentteki bir otelde düzenlenen toplantıda bir araya geldikleri demokratik kitle örgütleri, sendika ve yöre derneklerinin yöneticilerini dinledi.

Toplantıda kampanyalarının içeriği konusunda toplantı katılımcılarına bilgilendirmede bulunan Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları, konuşmasında ülkedeki ekonomik kriz, yoksulluk, işsizlik ve kadın hakları üzerinde durdu. 
15 Temmuz askeri darbe girişimi sonrası ülkede "faşist imparatorluk kurulmak istendiğini" dile getiren Hatimoğulları, "Bu faşist rejimin 2023 yılında farklı bir formata evriltilmek istendiğini biliyoruz. Tek adam rejimini kalıcılaştırmaya çalışıyorlar, bunun farkındayız" dedi.

'ÇÖZÜMSÜZLÜĞÜN BEDELİNİ TÜRKİYE HALKI ÖDÜYOR'
Türkiye'nin bir demokrasi cenneti olmadığını ifade eden Hatimoğulları, hak ve özgürlüklere yönelik engelleme ve ihlallere, İmralı tecridine, hapishanelerin durumuna ve süren açlık grevi eylemine işaret ederek, hapishanelerden yükselen bu sese kulak verilmesi gerektiğini söyledi.

"Kürt sorununa dair çözümsüzlük politikalarının bedelini sadece Kürt halkı değil, tüm Türkiye halkı ödüyor" diyen Hatimoğulları, şöyle devam etti: "Savaşların, soframıza ve demokrasiye nasıl yansıdığını görüyoruz. Kürt sorununun demokratik bir şekilde çözümü için iklimin oluşturulması elzemdir."  
Hatimoğulları, son dönemde artan ırkçı saldırılara dair ise, "Halklar arasında çatışma yaratmak isteyenlere bizlerin elbette bir yanıtı olmalıdır" dedi.

'İKTİDAR BİAT ETMEYEN HERKESE SALDIRIYOR'
Demokratik kitle örgütlerinin önünün açılması durumunda Türkiye'deki birçok sorunun çözüleceğini dile getiren Hatimoğulları, demokratik kitle örgütlerinin kendileri için çok kıymetli olduğunu kaydederek, dayanışmayı ve mücadeleyi büyütmenin önemini vurguladı. 
 
İktidarın demokratik kitle örgütlerini denetimine almak için çıkardığı yasaları hatırlatan Hatimoğulları, "Bu da kayyumun başka versiyonudur. Bu iktidar, ciddi bir erime içerisindedir. Her tarafa pervasızca saldırıyor. Kendine biat etmeyen herkese saldırıyor. Bu karanlık günleri dağıtacak zamanın yakın olduğunu biliyoruz" diye belirtti.

Toplantı demokratik kitle örgütü temsilcilerinin konuşmasıyla devam etti. Konuşmalarda ortak mücadeleyle ülkeye demokrasinin getirilebileceği kaydedildi.