16 Mayıs 2024 Perşembe

HDP Genel Merkezi'ne saldırı: Fail iktidar

HDP Genel Merkez binasına dün gece saatlerinde taşlı saldırı gerçekleşti. Polis gözetiminde gerçekleşen saldırının ardından saldırganlar gözaltına alınmadı. HDP MYK'sı yaptığı açıklamada, "Partimize yapılan saldırının azmettiricilerini tanıyoruz" dedi.

Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) Ankara Kavaklıdere'de bulunan Genel Merkez binasına dün gece 00.05 saatinde saldırı gerçekleşti.

HDP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) yaptığı yazılı açıklamada, saldırının 3 kişi tarafından gerçekleştirildiğini duyurdu. Parti binalarını korumakla görevlendirilen ve iki ayrı noktada bekleyen polislerin saldırıya engel olmadıklarını, hatta saldırganlara yardımcı olduklarına dikkat çekti.

Saldırganların elini kolunu sallayarak, polislerin gözetimi altında HDP binasına saldırdığına dikkat çekilen açıklamada, "Saldırganların halen gözaltına alınmamış olması, saldırının amacının ve hangi güçler tarafından yönlendirildiğinin açık göstergesidir" denildi.

SALDIRININ FAİLİ İKTİDAR VE SOYLU
Saldırının failinin HDP'yi her fırsatta hedef gösteren iktidar olduğuna dikkat çekilen HDP MYK açıklamasında, "Mafya ve karanlık ortakları tarafından kirli ilişkileri ortaya dökülen ve bu telaşla hedef saptırmak için partimizi ve muhalefeti suçlayan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu faildir" denildi. 

Bu tür saldırıların asla amacına ulaşmayacağı kaydedilen açıklamada, "Hiçbir güç; partimize saldırarak mafya-siyaset-bürokrasi üçgeninde ortaya çıkan çürümüşlüğü gizleyemez, bu çürümüşlük üzerinden inşa edilen yoksulluğu, yolsuzluğu ve topluma dayatılan çözümsüzlüğü görünmez kılamaz.

"HDP; parti binalarını ve varlığını da ülkeye umut veren Üçüncü Yol alternatif siyasetini de sadece savunarak değil, büyüterek yoluna devam edecektir. Ülkeyi bu karanlık, saldırgan zihniyetin insafına terk etmeyeceğiz. Kaos ve kargaşadan beslenen kesimlerin hesaplarını boşa çıkaracak, demokratik siyaset çizgimizdeki ısrarımızla ortak mücadeleyi büyütecek ve Türkiye'yi bu karanlıktan çıkaracağız."

Taşlı saldırıda HDP binasının bir katında camların kırıldığı öğrenilirken, HDP'li yöneticiler saldırının ardından saldırganlar ve sorumlular hakkında suç duyurusunda bulundu.