19 Nisan 2024 Cuma

HDP Gençlik Meclisi saldırıları kınadı

Halkların Demokratik Partisi Gençlik Meclisi Üyeleri, yaptıkları açıklamayla son günlerde işkence, gözaltı ve tutuklama uygulamalarının arttığına dikkat çekti. HDP Gençlik Meclisleri çalışanlarına yönelik kaçırma, tehdit, gözaltı ve tutuklamalarla ilgili basın toplantısı düzenlendi. HDP İstanbul İl binasında yapılan açıklamada son iki günde 15 kişinin gözaltına alınarak 6'sının tutuklandığı belirtildi.

HDP Gençlik Meclisi Üyesi Rıdvan Öztürk, İstanbul, İzmir, Diyarbakır başta olmak üzere bir çok yerde gözaltı ve işkence uygulamalarının arttığını söyledi ve "Arkadaşlarımız üç, dört gün gözaltına alınıp işkence edilerek ajanlaştırılmaya çalışılıyor" diye belirtti. Öztürk, "Hayatın her alanında özellikle gençlerin üzerinde büyük bir baskı var. Üniversitelerin bölünmesinden, anadilde eğitimin olmaması, eğitimin git gide faşizme kayması, gençliğin ucuz iş gücü olarak çalıştırılması, tüm bunlara karşı HDP'nin çözüm olduğunu söylüyoruz" dedi. Öztürk, sözlerini "Faşizmin kurumsallaştığı bu süreçte birlikte mücadele ederek, ortaklıklarımızı güçlendirerek bunları yenebiliriz. Birleşik mücadeleyi büyütelim, AKP ve saray faşizmini yenelim" şeklinde sürdürdü.

HDP Diyarbakır Milletvekili Dersim Dağ ise "HDP'nin barajı aşmasıyla iktidarın bütün planları alt üst oldu, HDP'ye bir saldırı başladı. Sindirme, baskı politikası hala güncel. Baskılara, kaçırmalara, gözaltılara karşı en büyük cevabımız örgütlülüktür. Daha fazla mücadele edeceğiz, daha fazla direneceğiz" diye konuştu.

Basın toplantısına katılarak destek veren HDP İstanbul Milletvekili Dilşat Canbaz yaptığı konuşmada, HDP'nin 24 Haziran seçimlerinde barajı aşmasıyla beraber faşizmin saldırılarının tırmandığını belirtti. Canbaz "Bu saldırılara karşı örgütlü, birleşik mücadeleyle topyekun bir cevap vereceğiz. HDP Gençlik Meclisleri'ne yapılan saldırıyı kınıyoruz. Bunların sorumluları AKP-Erdoğan iktidarıdır. Arkadaşlarımızın başına gelebilecek her hangi bir saldırıdan iktidar sorumludur" dedi.