18 Mayıs 2024 Cumartesi

HDP Gençlik Meclisi: Gençleri AKP'ye karşı kongremize çağırıyoruz

HDP Gençlik Meclisi, 2 kongreleri öncesi yaşanan gözaltılara tepki göstererek, "Muhalif tüm gençleri AKP'ye en büyük cevabı vermek için 25 Kasım'da Diyarbakır'a, kongremize katılmaya çağırıyoruz" dedi.
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Gençlik Meclisi, yapacakları 2. kongreye birkaç gün kala Antalya, Adana ve Ankara'da olmak üzere 30'dan fazla kişinin gözaltına alınmasına ilişkin açıklama yaptı.
 
Açıklamada, "Kongremize giderken, sürdürdüğümüz kampanya dönemi boyunca üyelerimizi kaçıran, nedensiz bir şekilde gözaltına alan, ajanlık dayatan, fakat arkadaşlarımızı yıldıramayan AKP; görkemli geçecek olan kongremize katılımı engellemek için bu kez toplu gözaltılardan medet ummakta" diye kaydedildi.
 
HDP Gençlik Meclisi, "Üyelerimize karşı her türlü hukuksuzluğu dayatan AKP-MHP faşist koalisyonu şunu bilmelidir; HDP çatısı altında mücadele eden gençler, gücünü on yıllardır süren örgütlü mücadeleden almaktadır. Özgücünü kendileri sağlamış, mahallelerden, liselerden, kampüslerden, atölyelerden çıkmıştır. Bugüne kadar ne tutuklamalardan, ne keyfi gözaltılardan, ne de işkenceden korkmamış, öncülerinin peşinden gitmeye devam etmiş, mücadeleden bir adım bile geri atmamıştır" diye belirtti.
 
HDP çatısı altında mücadele eden gençlerin, Saray yönetiminin kendi aile bireyleri ile kurduğu gençlik vakıflarına benzemediği vurgulanan açıklamada, "Gençlik, yargı sopası ve parlak vaatler ile, ne iktidarın ne de başka bir egemen gücün yanında yer almayacak, mücadelesinden taviz vermeyecektir. Devrimci, demokrat ve Yurtsever gençlerin yanında duracağı tek güç halkın örgütlü gücüdür, gençliğin çizgisi meşru mücadele çizgisidir" denildi.
 
HDP Gençlik Meclisi, "Son bir haftadaki saldırılar göstermiştir ki gençliğin büyümesi ve mücadele çizgisini geliştirmesi AKP'nin en büyük korkusu haline gelmiştir. Bu nedenle yeniden, muhalif tüm gençleri AKP'ye en büyük cevabı vermek için 25 Kasım'da Diyarbakır'a, kongremize katılmaya çağırıyoruz" diye belirtti.