5 Mayıs 2024 Pazar

HDP: Gençliğin iradesini yok edemezsiniz

HDP Gençlik Meclisi Eş Sözcüsü Tuna Aydın'ın gözaltına alınmasını ilişkin açıklama yapan HDP Gençlik Meclisi, "Gençlik mücadelemizi gözaltılarla, tutuklamalarla bitiremezsiniz" dedi.
HDP Gençlik Meclisi Yürütme Kurulu, parti üyesi gençlere yönelik gözaltı saldırısına ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, HDP Gençlik Meclisi Eş Sözcüsü Tuna Aydın'ın HDP Genel Merkez'de yapılan MYK toplantısına gelirken İstanbul'da hukuksuz bir şekilde gözaltına alındığını kaydetti. 
 
Gözaltıların gençliğin iradesi yok etmek ve hazırlıkları yapılan HDP 2. Gençlik Konferansı'nı engellemeye dönük olduğu kaydedilen açıklamada, "Gerçekleşen hukuksuz gözaltılara karşı cevabımız çok açıktır: Gençlik mücadelemizi gözaltılarla, tutuklamalarla bitiremezsiniz. Üniversitelerde, sokaklarda, fabrikalarda baskılara karşı yükselen isyanı bastıramazsınız" denildi.
 
Gençlerin, kadınların, emekçilerin, ezilen tüm kesimlerin mücadelesi bastırılmaya çalışıldığı ifade edilen açıklamada, "Hak ve özgürlüklere dönük gerçekleştirilen bu saldırıların sebebi, iktidarın içerisine girmiş olduğu krizdir. HDP Gençlik Meclisi olarak faşizme cevabımız, bulunduğumuz her alanda gençlik mücadelesini yükseltmek olacaktır. Yeni mücadele dönemine daha iyi hazırlanmak, tek adam diktatörlüğüne karşı gençlik kitlelerini harekete geçirmek için örgütleyeceğimiz 2. Konferansımız öncesi yapılan bu saldırılara karşı cevabımızı örgütlenerek, daha güçlü bir mücadele pratiği ve sözü ile vereceğiz" diye belirtildi.
 
HDP Gençlik Meclisi Yürütme Kurulu, "Devraldığımız mücadele bayrağını düşürmeden taşıyacağız. Mehmet Tunç, 'vahşet bodrumlarında diz çökmeyeceğiz' demişti. Tarihte diz çökmeyenler kazanmış, son sözü hep direnenler söylemiştir. Gençlik, Saray iktidarının baskı ve yıldırma politikalarına teslim olmayacaktır" diye kaydetti.