19 Nisan 2024 Cuma

HDP Genç Kadın Konferansı başladı

HDP Genç Kadın Meclisi'nin "Özgür yaşam özgür kadınla mümkündür" şiarı ile düzenlediği konferans coşkuyla başladı.
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Genç Kadın Meclisi, "Özgür yaşam özgür kadınla mümkündür" şiarıyla HDP Diyarbakır İl binasında gerçekleştirdiği konferans başladı.
 
Konferansa Türkiye'nin dört bir yanından genç kadınlar katılırken, konferansın yapıldığı salona, "Özgürlük kolay kazanılsaydı Ronahi ve Berivanlar kendini yakmazdı", "Genç kadınlar örgütleniyor, faşizmi yıkıyor, Kürdistan'ı özgürleştiriyor", "Faşizme karşı başkaldır" yazılı pankartlar ve Taybet İnan, Destan Yörük, Nazelin Korkut, Zeynep Kınacı, Ekin Ceren ve Leyla Güven'in fotoğrafları asıldı.
 
Ulusal kıyafetleriyle konferansa katılan genç kadınlar halaylar çekti. "Bijî Serok Apo", "Bijî berxwedana zindana", "Leyla Güven onurumuzdur", "Genç kadınlar yürüyor, faşizmi yıkıyor" ve "Jinên ciwan dimeşe erd û esman diheje" sloganları atıldı. Çerxa Şoreşê marşı eşliğinde saygı duruşu ile başlatılan konferansa, HDP Diyarbakır Milletvekilleri Remziye Tosun, Semra Güzel, Dersim Dağ ve Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran, TJA aktivistleri, Barış Anneleri Meclisi, Özgür Genç Kadın (ÖGK), HDP Diyarbakır Yenişehir Belediyesi Eşbaşkan Adayı Belgin Diken, HDP Hazro Belediyesi Eşbaşkan Adayı Gülistan Ekti ve çok sayıda genç kadın katıldı.
 
'TECRİDİ KADINLAR KIRACAK'
 
Barış Anneleri Meclisi adına konuşan Songül Tamriş, gençlerin toplumun dinamiği olduğuna işaret ederek, "Özgürlüğü siz getireceksiniz, umudu diri tutan sizsiniz" ifadesine yer verdi. Meclis üyesi Nura Abay da "Bir anne olarak gençleri böyle bir arada görmek beni mutlu ediyor. Serok Apo'yu kadınların direnişi özgürleştirecek, tecridi kadınlar kıracak" diye ifade etti.
 
Konferansın açılış konuşmasını yapan Dersim Dağ, "Bugün kadın öncülüğünde bir direniş sürüyor. Leyla Güven 102 gündür açlık grevinde ve Leyla Güven greve başlarken 'Ben Sayın Öcalan'ın fikirlerinden etkilenerek siyasete başladım' demişti. Biz de bugün burada olmamızın Sayın Öcalan'ın bize sunduğu perspektifler ile olduğunu biliyoruz. Biz Leyla'nın direnişini kutluyoruz, bu direniş dünyanın her yerine yayıldı ve herkes bu direnişi konuşuyor. Biz de genç kadınlar olarak direnişe destek olacağız, alanlardan ayrılmayacağız. Tecridi kırana kadar bu mücadele sürecek" diye belirtti.
 
Ardından söz alan Belgin Diken, genç kadınları selamlayarak konuşmasına başladı. Belgin, kadın öncülüğünde bir mücadelenin daha başarıya ulaşacağına dikkat çekerek, "Leyla Güven şahsında yayılan bu direnişi tüm kadınlar olarak sahiplenmeli ve yükseltmeliyiz. Biz kazanacağız, kadınlar kazanacak. Buna olan inancımızla konferansınız kutlu olsun" dedi.
 
Konferans tartışmalar ile basına kapalı olarak devam ediyor.