2 Mayıs 2024 Perşembe

HDP Garip Dede Cemevi'ni ziyaret etti

HDP heyeti, Sedat Peker'in cemevlerine yönelik saldırı düzenleneceği yönündeki açıklamasının ardından İstanbul'da bulunan Garip Dede Cemevi'ni ziyaret etti, tüm baskı ve tehditlere karşı birlikte mücadele edeceklerini söyledi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekilleri Ali Kenanoğlu ve Musa Piroğlu, İl Eşbaşkanı Elif Bulut ve PM üyeleriyle birlikte İstanbul Küçükçekmece'de bulunan Garip Dede Cemevi'ni ziyaret etti.

Sedat Peker'in, cemevlerine dönük saldırı planına ilikin açıklamasının ardından gerçekleşen ziyarette HDP heyetini Alevi Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Celal Fırat karşıladı.

BİRLİKTE MÜCADELE ÇAĞRISI
Ziyarette konuşan HDP Milletvekili Musa Piroğlu, Alevilere yönelik katliamlara imza atan ekibin içerisinde yer alan bir mafya liderinin bu denli açıklamalar yapmasının ciddi sonuçlar doğuracağına değindi. Piroğlu, iktidarın ayakta kalabilmek için Kürt ve Alevilere dönük düşmanca siyaset yürüttüğünü söyledi.

Tarihin Kürtlere ve Alevilere dönük katliamlarla dolu olduğunu hatırlatan Piroğlu, "Düşmanlık siyasetinin ülkeye getirdiği tek şey; çürümüş bir mafya düzeni ve baskı rejimidir. Tarihleri katliamlarla yoğrulmuş halkların bugün benzer tehditler karşısında bir arada durması ve bu tehditleri ortadan kaldırması için birlikte yürümesinden başka şansları yoktur" dedi.

'AKP'YE HALK DUR DİYECEK'
Alevi Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Celal Fırat ise bu coğrafyada yaşayan bütün halkların "zulme dur" demesi gerektiğini ifade etti. AKP'nin mağduriyet üzerine iktidar olduğunu, şu an halkları mağdur ettiğini söyleyen Fırat, "Birilerinin buna dur demesi lazım. Buna dur diyecek olan da halktır. Bu duruma halkın tepkisiz kalmaması gerekir. Bu mantığın ve zihniyetin bir an önce temizlenmesi lazım. Bunu da hep beraber başaracağız" diye konuştu.