18 Mayıs 2024 Cumartesi

HDP Eş Genel Başkanı Sancar Bodrum'da

HDP Eş Genel Başkanı Sancar ve beraberindeki heyet Milas'tan sonra yangının kontrol altına alındığı Bodrum ilçesine geçerek Belediye Başkanı Ahmet Aras ile görüştü. Sancar, iktidarın yangınları felakete dönüştüren politikasına dikkat çekti, yangınların ardından iktidar cephesinden yapılan açıklamalarla Kürtlere yönelik ırkçı saldırıların körüklendiğine işaret etti.

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, HDP milletvekilleri Filiz Kerestecioğlu ve Serpil Kemalbay'ın da yer aldığı heyetle Bodrum'a gitti.

Milas'taki incelemelerinin Bodrum'a giden Sancar, Belediye Başkanı Ahmet Aras ile yangının kontrol altına alındığı Mazı Mahallesi'nde bir araya geldi.

Sancar, her türlü destek dayanışmaya hazır olduklarını söylerken, Belediye Başkanı Aras, HDP'nin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Yangınlar hakkında bilgi veren Aras, Bodrum için şu anda yangının kontrol altına alındığı söyledi.

Geçmiş olsun dileklerinde bulunan Sancar, yangınların önlememesinin merkezi yönetim felaketi olduğunu söyleyerek şunları kaydetti: "Dayanışma bu dönemde en önemli ihtiyacımızdır. Bu doğal felaket aynı zamanda yönetim felaketidir, üstüne bir de toplumsal felaket eklemeye çalışanlar var. Onlara karşı bütün demokrasi güçlerinin uyanık olması lazım. Belediyelere dönük dün yapılan açıklamaları aymazlık olarak değerlendiriyorum. Bizler bütün kalbimizle sizinleyiz. Bundan sonra da üzerimize düşeni yapmaya hazırız."