18 Nisan 2024 Perşembe

HDP Eş Başkanı Temelli: ETHA çalışanları serbest bırakılsın

Halkların Demokratik Partisi Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, ajansımıza yapılan polis baskınını kınıyarak çalışanlarımızın serbest bırakılmasını talep etti. HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, milletvekilleri Ayşe Acar Başaran ve Mehmet Rüştü Tiryaki, Özgürlükçü Hukukçular Derneği'yle seçim güvenliği konusu üzerine görüştü. Temelli, “ETHA'da haber kovalayan arkadaşlarımız, gazetecilik yapan arkadaşlarımız gözaltına alınıyor. Neden gözaltına alındıkları ortada çünkü gazetecilik yapıyorlar, habercilik yapıyorlar, hakikatin sesini halkla, toplumla buluşturmaya çalışıyorlar. Dolayısıyla hakikatin sesine tahammülü olmayan bu iktidar her zaman olduğu gibi gazeteci arkadaşlarımızı gözaltına aldı" diye konuştu.
 
Temelli şunları kaydetti: "Hiçbir suçlarının olmadığını çok iyi biliyoruz ama bu bir artık Türkiye'in hukuku olmuş durumda. Yani OHAL dediğimiz mesele olağanlaşmış, Türkiye'de iktidarın, kolluk güçlerinin, hakimlerin, savcıların hukuktan anladığı artık maalesef böyle bir şey olmuş durumda. Her gün yeni bir hukuksuzluğa adaletsizliğe hep birlikte tanıklık ediyoruz. Üzgünüz, bir an önce arkadaşlarımızın serbest bırakılmasını istiyoruz ama ondan öte bu son gözaltılardan öte binlerce arkadaşımız, yoldaşımız cezaevlerinde, haksız hukuksuz yere. Onların da bir an önce serbest bırakılmaları gerekiyor."
 
Zor koşullarda mesleklerinde ısrarcı oldukları için avukatlara teşekkür eden Temelli, 500'den fazla avukatın tutuklu olduğunu vurguladı. Avukatların adalet peşinde koşarken bu baskıyı her daim üzerlerinde hissettiklerini söyleyen Temelli, "Bunlar hangi baskıyı, yöntemi geliştirirlerse geliştirsinler, bu ülkeye bu hukuk, hukuksuzluğu dayatmaya çalışırlarsa çalışsınlar çok iyi bir iş çıkardığınızı söyleyebilirim. O yüzden de hepinize teşekkür ediyorum" dedi.
 
Seçim süreçlerinde avukatların çabalarıyla yolsuzlukların önünün biraz da olsa kesildiğini ifade eden Temelli, şöyle konuştu: "Hele hele seçim dönemlerinde hırsızlığı, şaibeyi, yolsuzluğu adet haline getirmiş bir iktidarın seçim sürecinde orada hukukçu olmak, gerçek anlamda hukukçu olmak çok önemli. Sizlerin oradaki emekleriyle hem 24 Haziran seçimlerinde hem 31 Mart seçimlerinde iyi bir iş çıkarttık. Bu yolsuzluğun, adaletsizliğin bir nebze önünü kesebildik."
 
Temelli sözlerini şöyle sürdürdü: "İstanbul'un, Türkiye'nin sorunlarının çözümü her şeyden önce bu iktidarın aslında sonlanmasıyla mümkün çünkü bu iktidar tekçi anlayıştır, baskıcı bir rejimdir, bu iktidar bir faşist blokla ayakta durmaktadır, bu faşist bloğu yıkmanın yolu da bu iktidara karşı her zeminde mücaledeyi ortaklaştırmaktır. Biz bir hukuk devleti bir demokratik cumhuriyet çoğulcu laik bir sistemi varetmek için mücadele ediyoruz ama bu mücadelenin baş köşesi tabi ki hukuk mücadelesidir, insan hakları mücadelesidir."