2 Mayıs 2024 Perşembe

HDP emekçileri yoksullaştıran politikalara karşı sokağa çıktı

Yoksulluğun halkların kaderi olmadığının altını çizen HDP İstanbul İl Örgütü, Kadıköy'de serbest kürsü kuldu. Söz alan HDP Milletvekili Oya Ersoy, iktidarın neoliberal politikalarından bu ülkeyi kurtaracaklarını söyledi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul İl Örgütü, yoksulluğa karşı Kadıköy’de Süreyya Operası önünde basın açıklaması yaptı. "Yoksulluk kader değildir" yazılı pankartın açıldığı eyleme, HDP Milletvekilleri Oya Ersoy, Serpil Kemalbay ve Musa Piroğlu da katıldı.

Eylemde serbest kürsü kuruldu. Yoksulluğa karşı işçiler, emekçiler, öğrenciler ve mücadele edenler söz aldı.

AYDIN: KURTULUŞ BU SİSTEM YIKILARAK GERÇEKLEŞECEK
Serbest kürsüde konuşan inşaat işçisi Sedat Aydın, Türkiye'de bugüne kadar kapitalistlerin iktidar olduğunu kaydetti. Aydın, "Aşama aşama işçi sınıfının, emekçilerin haklarını ellerinden aldılar. AKP iktidarıyla birlikte patronlar zirveye ulaştı ve biz emekçileri önceden modern köle diyorduk, şimdi tamamen köle yapacaklar. Kurtuluşun birleşerek, meydanlara çıkarak, bu sistemi yıkarak gerçekleşeceğini biliyoruz" diye konuştu.

HDP'Lİ ÜNİVERSİTELİLER: BAŞIMIZA POLİS DİKİYORLAR
Direnen üniversite öğrencileri de söz aldı. Konuşmada, “HDP'li üniversiteliler olarak beş gündür parklarda nöbetteyiz. Sorunun sorumlusu olanları biliyoruz. Başka ülkelere gökdelenler dikenler, biz parkta kalanların başına polis dikmekteler. Barınamayan milyonların sesi olmanın çabası ve mücadelesi ile direneceğiz. Bu kararlılık ve inanç ile tüm direnenleri bizlerle olmaya çağırıyoruz" denildi.

ERSOY: YOKSULLUĞUMUZUN SEBEBİ İKTİDARDIR
HDP İstanbul Milletvekili Oya Ersoy da yoksulluğun kader olmadığını vurguladı, "Yoksulluğumuzun sebebi bu ülkede neoliberal politikaları; yani kentlerin yağması, doğanın talanı, işçilerin emeğin sömürüsü üzerine kurulu politikaları yirmi yıldır bir fiil bu topraklarda yaşama geçirmeye yatıran, bunun için getirilen bir proje olan AKP iktidarıdır" dedi. Ersoy, aynı zamanda bu krizlerin nedeni olan siyasi sorunları da yaşadıklarını kaydetti.

İktidarla birlikte bu politikaları ısrarla uygulayanların da gideceğinin altını çizen Ersoy, "Bugün bu ülkede açlık, işsizlik, üniversite ve lise öğrencilerinin barınma sorunu var. Bu ülkede eğitim sorunu var. Bu ülkede barış sorun var. Bu sorunu çözecekler, ülkede barış ve kardeşçe yaşamak isteyen ilerici demokrasi güçleridir" diye konuştu.

'BU ÜLKEYİ İKTİDARIN NEOLİBERAL POLİTİKALARINDAN KURTARACAĞIZ'
Ersoy, "Bizim insanca yaşamamızın koşulu o pandemi döneminde bile geçmediğimiz köprüler, kullanmadığımız şehir hastanelerine, havalimanlarına giden cebimizden seferber eden paraların, hortumların kesilmesinden geçiyor. Biliyoruz ki bu ülkede hak verilmez alınır. Bu ülkede alnı ak, başı dik emeğiyle geçinenler olarak; yaşamın her alanında direnerek alacağız. Ve bu iktidarın neoliberal politikalarından bu ülkeyi hep birlikte kurtaracağız" ifadelerini kullandı.