25 Nisan 2024 Perşembe

HDP direnişteki soda sanayi işçilerini ziyaret etti

HDP Mersin İl Örgütü ve milletvekilleri, TİS görüşmeleri devam eden Soda Sanayi, A.Ş., Kromsan Krom A.Ş. ve Tuz İşletmeleri fabrikalarında çalışan işçilere dayanışma ziyaretinde bulundu.

HDP Mersin Milletvekili Fatma Kurtulan, İl Eşbaşkanları Gülbahar Şöfer ve Mehmet Alış, Parti Meclisi (PM) üyesi Barış Karbıyık, Şişecam'a ait Soda Sanayi, A.Ş., Kromsan Krom A.Ş ve Tuz İşletmeleri fabrikalarında çalışan işçilere dayanışma ziyaretinde bulundu.

Patronun talebi üzerine dün Soda Sanayi A.Ş Fabrikasında gerçekleşen ve 8 buçuk saat süren görüşmenin sonuçsuz kalması sonucu bugün toplu iş sözleşmesi görüşmelerine devam edildi. Fabrika önünde bir araya gelen yüzlerce işçi, "Direne direne kazanacağız" sloganını atarak bekleyişini sürdürüyor.

İşçileri ziyaret eden HDP heyetini, işçiler coşkuyla karşıladı. TİS görüşmeleri hakkında işçilerden bilgi alan HDP Milletvekili Fatma Kurtulan, "Mücadelenize omuz vermek ve destek sunmak için geldik" dedi. "Grev hakkı en doğal hakkınızdır" diyen Kurtalan, "Maalesef grevler erteleniyor ve yasaklanıyor. TİS görüşmesine oturmak sizin en doğal haktır. Bunlar yasaklanıyor ya da işveren lehine karara bağlanıyor. Bizlerde işçinin emekçinin onurlu bir yaşama kavuşmak için alnının terinin hakkının alması için yanındayız" diye belirtti.