16 Mayıs 2024 Perşembe

HDP, Dersim'de engellileri ziyaret etti

Engelliler Haftası dolasıyla Dersim'de engellileri ziyaret eden görevden alınan Peri Belediyesi Eşbaşkanı Çelebi ve HDP PM Üyesi Uci, engelsiz bir dünya yaratmak için mücadele edeceklerini kaydetti. 

Görevden alınan Dersim'in Mazgirt ilçesine bağlı Peri Belediyesi Eşbaşkanı Orhan Çelebi ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Parti Meclis üyesi Helin Yağmur Uci, 10-16  Mayıs "Engelliler Haftası” vesilesiyle engellileri ziyaret etti.

Ziyaret sonrası kısa bir açıklama yapan Çelebi, Türkiye'de resmi rakamlara göre 12 milyona aşkın engellinin bulunduğunu hatırlatarak, bu kadar yüksek sayıda kişinin engellerle yaşamasının kabul edilecek bir durum olmadığını ifade etti. Çelebi, "Halbuki her engelli vatandaşın yapacağı bir iş olduğunu biliyoruz. Sadece yılda bir hatırlanma yerine, her gün engelli vatandaşlarımızın önüne konulan engellerin kaldırılması İçin mücadele etmemiz gerekiyor. Amacımız hiç bir engel tanımayarak hayata tutunan ve yararlı birer yurttaş haline gelmek isteyen bu vatandaşlarımızın önündeki engelleri kaldırmaktır. Bizler her zaman olduğu gibi bugün de engelsiz bir dünya yaratma mücadelemize devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.