28 Mart 2024 Perşembe

HDP?de bayramlaşma gündemi barış ve demokrasi mücadelesi

CHP, DSP ve SP, HDP'yi ziyaret etti. HDP'de bayramlaşmanın gündemi "barış ve demokrasi mücadelesi" oldu.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Saadet Partisi (SP) ve Demokratik Sol Partisi (DSP) heyetleri HDP'ye bayramlaşma ziyaretinde bulundu.
 
İLK ZİYARETİ DSP HEYETİ YAPTI
 
HDP’yi ilk olarak Genel Başkan Yardımcıları Dilara Tanboğa, Ahmet Hidayet Bektaş ile PM üyesi Metin Oktay’dan oluşan DSP heyeti ziyaret etti. 
 
Karşılıklı barış ve özgürlük mesajlarının verildiği ziyarette, 23 Haziran seçimlerinin önemine işaret edilerek, YSK’nin seçimleri iptal etmesinin bir haksızlık olduğu belirtildi ve bu haksızlığa son verilmesi için herkesin üzerine düşeni yapması çağrısı yapıldı. HDP heyeti, DSP’yi İstanbul seçimlerine yönelik aldığı ilkesel karardan dolayı kutlarken, DSP heyeti ise HDP’nin demokrasi mücadelesindeki önemine işaret etti. 
 
Daha sonra CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya, Ankara Milletvekili Nihat Yeşil ve Ankara İl Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Eda Yüksel HDP Genel Merkezini ziyaret etti. Barış ve demokrasi mesajlarının verildiği görüşmede, HDP konuyu tutuklu milletvekillerine ve önceki dönem eş genel başkanlarına getirirken mücadeleden vazgeçilmeyeceğine vurgu yaptı. Nihat Yeşil ise herkesin HDP’nin demokrasi mücadelesinde ödediği bedellerin farkında olduğunu belirterek, “Tarihi direnenler, mücadele verenler yazar” diye konuştu. Kemal Peköz ise, HDP’nin 23 Haziran seçimlerindeki tutumunun belli olduğunu ve bunun için çalışmaların sürdürüldüğünü söyledi. 
 
SP MİLLETVEKİLİ CİHANGİR İSLAM ZİYARET ETTİ
 
En uzun ziyaret Saadet Partisi'nin ziyaretiydi. Saadet Partisi Milletvekili Cihangir İslam ve Genel Başkan Yardımcısı Hasan Bitmez’in HDP’ye yaptığı ziyaret yaklaşık yarım saat sürdü. Cihangir İslam’ın “Kürtler, Türkler, Lazlar, Çerkezler, Pomaklar, Abazalar, Sünniler, Alevilerin...” şeklinde Türkiye’deki farklılıkları sayarak herkesin bayramını kutlamasına Hüda Kaya şöyle cevap verdi: 
 
“Teşekkür ederiz bu iyi dilekleriniz için. Biraz önce bütün farklılıkları sayarak herkesin bayramını kutlamanız bizi çok sevindirdi. HDP Türkiyelileşecek mi diye sorulan bir yerde Türkiye’nin gittikçe HDP’lileştiğini görüyoruz. HDP’nin barış dilinin gittikçe yaygınlaşmasından memnunuz. Bu dil birleştirici bir dildir, bu dil barış ve kardeşlik dilidir.” 
 
Hüda Kaya ziyaretler sırasında iktidarın dini istismar etmesine ve HDP’ye saldırılarına yönelik eleştirilerde bulunarak şunları söyledi:
 
“İktidar dini değerleri, insani değerleri yozlaştırıyor, çürütüyor. Yaradan ne emrettiyse tersini yapan ve daha sonra da cennettin anahtarını dağıttığını iddia eden bir iktidar var karşımızda. Kendi yandaşlarına ve bu çürümeye ortak ettiklerine de sahte cenneti yaşatıyorlar. Adeta kutsal olana savaş açmış durumdalar. Bütün bu haksızlıklar karşısında mücadele ediyoruz. Doğru olanı, hak olanı, hakikat olanı savunuyoruz. İnşallah hep birlikte bu zulme son veririz; 23 Haziran’da hep birlikte onlara gereken dersi veririz.”