28 Mart 2024 Perşembe

HDP, Cizre Belediyesi'nin kayyumla gasbını kınadı

HDP, Cizre Belediyesi'nin kayyumla gasp edilmesini kınadı, "Bizler, demokrasi düşmanlarına, hırsızlara, yolsuzlara, gaspçılara, zorbalara karşı gücünü halkın iradesinden alanlar olarak, mücadelemizi büyüterek ve güçlendirerek sürdüreceğiz ve mutlaka kazanacağız."

HDP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Salim Kaplan, Cizre Belediyesi'nin kayyumla gasp edilmesine ilişkin açıklama yaptı.

HDP'nin 2014 seçimlerinde yüzde 81.61 oranında oy alarak kazandığı Cizre Belediyesi'ne 2916 yılında kayyum atandığını ancak, Cizre halkının 76.99 oy oranı ile belediyeyi yine HDP'ye emanet ettiğini hatırlattı.

'KAYYUMUN TEK İCRAATI BELEDİYE VE HALKIN MALINI PEŞKEŞ ÇEKMEK'
2016'da atanan kayumun, iki buçuk yıl içerisinde belediyeyi 220 milyon (trilyon) borca sokmak, belediyenin-halkın taşınmaz mülklerini peşkeş çekmekten başka bir şey yapmadığını vurgulayan Kaplan, "Belediye hizmet binası Kaymakamlığa; İlçe Mezbaha Bölgesi, Bilim Merkezi, Sittiya Zin Kadın Merkezi, Nur Kadın Merkezi ve Taziye Evi Milli Eğitim Müdürlüğü'ne; Cumhuriyet Meydanı Emniyet Müdürlüğü'ne; İtfaiye Alanı Cumhuriyet Savcılığına; Kent Seyir Terası Hazineye bedelsiz devredildi" dedi.

Kaplan, şunları kaydetti: "Halkın kendi kendini yönetmesi,yurttaşların seçme ve seçilme özgürlüğü, hukukun üstünlüğü, demokrasi gibi dünya halklarının yüzyıllarca süren mücadelesiyle elde edilmiş evrensel haklara düşmanlığını sürdüren AKP-MHP iktidarı giderayak, halkın yönetime katılmasına dair asgari kanalları da ortadan kaldırmaktadır.

"31 Mart'tan bu yana 6 belediyemizin YSK'nin işlediği hukuk cinayetiyle, 13 belediyemizin de kayyım atamak suretiyle gasp edilmesi ve böylece tercihini bizden yana koyan milyonların iradesinin yok sayılması dünyanın gözü önünde sürdürülen, esasen Kürt halkını inkâr politikasının da devamı niteliğindedir. Bu kirli politikayı ne Kürtler ne de demokrat kamuoyu kabul edecektir.

"Bizler, demokrasi düşmanlarına, hırsızlara, yolsuzlara, gaspçılara, zorbalara karşı gücünü halkın iradesinden alanlar olarak, mücadelemizi büyüterek ve güçlendirerek sürdüreceğiz ve mutlaka kazanacağız."