28 Mart 2024 Perşembe

HDP: Bu topraklara faşizmin yerleşmesine izin vermeyeceğiz

HDP İstanbul İl Örgütü, gözaltıların serbest bırakılmasını istedi ve ekledi: "Bizi yıldıramayacaksınız. bu ülkenin topraklarına faşizmin yerleşmesine izin vermeyeceğiz."

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul İl Örgütü, gözaltındaki siyasetçilerin serbest bırakılması talebiyle açıklama yaptı.

Halitağa Caddesi'ndeki Kadıköy İlçe binası önünde yapılan açıklamaya ESP İl Eşbaşkanı Ezgi Bahçeci, Dev Yapı-İş, Barış Anneleri, Devrimci Parti, Partizan ve Halkevleri'nin yönetici ve üyeleri katıldı.

Eylemde konuşan HDP İl Eşbaşkanı Erdal Avcı, gözaltı saldırısının HDP'yi yalnızlaştırmak için yapıldığını söyledi, ancak bir hafta boyunca onlarca kurumun ziyaret ettiğini, çok sayıda kişinin de üye olduğunu hatırlattı.

Avcı, gözaltıların serbest bırakılmasını istedi, "çözüm sürecinin" yeniden başlatılması için iktidara seslendi.

HDP İl Eşbaşkanı Elif Bulut, "HDP sokakların partisidir, sokakta olan halkların partisidir" dedi.

BU ÜLKENİN TOPRAKLARINA FAŞİZMİN YERLEŞMESİNE İZİN VERMEYECEĞİZ
Bulut şunları söyledi: "İktidarlar her zaman bir düşmana ihtiyaç duydular. Kendilerinden olmayan, kendi dillerinden konuşmayan herkesi düşmanlaştırdılar. İşte düşmanlaştırdıkları herkes HDP de olduğu için düşman görüyorlar.

"Kimse korkmuyor, korkmuyor. Bizler hak mücadelesi veriyoruz. Arkadaşlarımızı tutuklayabilirsiniz ama mücadelemizi engelleyemezsiniz. Haklıyız, mutlaka kazanacağız, bu ülkenin topraklarına faşizmin yerleşmesine izin vermeyeceğiz."

UĞURLU: BİZİ TESLİM ALAMAYACAKSINIZ
HDK Sözcüsü İdil Uğurlu, savaş ve faşizmle halklara nefes aldırılmadığını belirtti, "ama bizi teslim alamayacaksınız" dedi. 

"Tek dil tek devlet ve tek millet" diyenlere halkların "hayır" dediğini söyleyen Uğurlu, şöyle devam etti: "Biz sokaklarda, fabrikalarda örgütlendik, büyüdük. AKP bavulunu hazırlamış bir yolcu ama bir türlü gitmesini bilmiyor, o bavulda Ermenistan-Azerbaycan savaşı var, Rojava var, Kobanê var. Sizin düşmanlaştırıcı politikalarınız tutmuyor artık."

Saldırının tersine HDP'yi güçlendirdiğini vurgulayan Uğurlu, Türk halkına seslendi: "Ermeniler, Kürt halkı kardeşimizdir deyin, bu ırkçılığa ortak olmayın. Onlar gidecek halklar yan yana kalacak, inanın."

Uğurlu, son sözlerinin ise şunlar olduğunu belirtti: "Kazanan biz olacağız kazanan halkların bir arada yaşama ve eşitlik fikri olacak."

"Faşizme karşı omuz omuza", "HDP umuttur umut dimdik ayakta" sloganlarının atıldığı eylemin ardından bir süre oturma eylemi yapıldı.