18 Mayıs 2024 Cumartesi

HDP binasına saldırının istihbaratı polis ya da MİT'ten

HDP İzmir İl örgütüne yönelik faşist katliam saldırısının HDP il binasında yaklaşık 40 parti yöneticisinin katıldığı toplantıya yönelik olduğu ortaya çıktı. HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, genel merkez binasında gerçekleştirdiği basın toplantısında, bugün sabah saatlerinde gerçekleştirilecek toplantının acil bazı nedenlerle ertelendiğini söyledi. Sancar, bu toplantıya yönelik büyük bir katliam girişimi planlandığını duyurdu

Halkların Demokratik Partisi İzmir İl örgütüne sabah 10.30 sıralarında düzenlenen katliam saldırısının HDP il binasında yapılacak bir iç toplantıya yönelik olduğu ortaya çıktı.

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, katliam saldırısının gerçekleştiği saatte İzmir İl binasında yaklaşık 40 HDP yöneticisinin katılacağı bir toplantı planlandığını fakat acil bir durum nedeniyle toplantının ertelendiğini söyledi.

Saldırının bu toplantıya katılacak HDP yöneticilerine yönelik büyük bir katliam planı üzerine kurulduğu ortaya çıkıyor.

Suriye'de AKP'nin çeteleri içinde eğitim almış HDP'ye yönelik katliamı gerçekleştiren Onur Gencer'in böyle bir bilgiyi edinmesi mümkün değilken, bu bilginin Gencer'e verebilecek sadece birkaç kurum bulunuyor. Gencer'e bu bilgiyi ancak, ortam ve telefon dinlemeleri yapabilen polis ya da MİT ulaştırmış olabilir. Polis İçişleri Bakanlığına bağlı çalışma yürütürken, MİT Cumhurbaşkanlığına bağlı çalışıyor.