8 Mayıs 2024 Çarşamba

HDP bileşenleri cumhurbaşkanı adayını belirlemek için toplandı

HDP bileşeni partilerin eş genel başkanları ve sözcüleri, partinin genel merkezinde bir araya geldi. HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar'ın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, siyasal gelişmeler, ittifak politikaları ve HDP'nin cumhurbaşkanı adayı üzerine tartışmalar yapıldı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP), bileşen partilerin eş genel başkanları ve sözcüleri ile seçim gündemli toplantı yaptı.

HDP Genel Merkezinde gerçekleştirilen toplantıya, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz, Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Eş Genel Başkanları Özlem Gümüştaş ve Şahin Tümüklü, Sosyalist Dayanışma Platformu (SODAP) Sözcüsü Kezban Konukçu, Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi (SYKP) Eş Genel Başkanı Cavit Uğur, Devrimci Parti Genel Başkanı Elif Torun Öneren, Yeşil Sol Parti Eş Sözcüleri Çiğdem Kılıçgün Uçar ve İbrahim Akın katıldı.

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar'ın başkanlık ettiği toplantıda, siyasal gelişmeler ve ittifak politikaları üzerine tartışmalar yapıldı. Önemli kararların alındığı toplantıda HDP havuzunda toplanan cumhurbaşkanı adayı isimleri üzerine tartışmalar yürütüldü.