23 Nisan 2024 Salı

HDP Bakırköy İlçe binasına faşist saldırı

HDP Bakırköy İlçe binasına saat 04.00'te faşist saldırı düzenlendi. Saldırı saat 14.00'da HDP Bakırköy İlçe binası önünde protesto edilecek.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Bakırköy İlçe binasına saat 04.00'te faşist saldırı düzenlendi. Saldırıya ilişkin bir kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

HDP İstanbul İl Örgütü konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Dün gece 04.00 civarında Bakırköy İlçe binamiz faşist kişi veya kişilerce saldırıya uğramıştır. Özellikle son süreçte partimize dönük hedef gösterme ve saldırıya teşvik etme eğilimleri arttığı gibi, neticesinde partimiz saldırıya uğramakta, yönetici ve üyeleri yıpratılmaktadır. Bu şuursuzca saldırılar karşısında ilgili devlet mercileri ve demokrasi güçlerini sorumluluk almaya davet ediyoruz. Demokrasinin temini ve toplumsal barışın teminatı olan partimize dönük bu ve benzeri saldırıları hiçbir zaman kabul edip boyun eğmediğimiz gibi; bundan sonrada bizi yıldıramayacaklarını bilmelidirler" denildi.

HDP, faşist saldırıyı saat 14.00'da Bakırköy İlçe binasında önünde yapacağı basın açıklamasıyla protesto edeceğini duyurdu.