18 Mayıs 2024 Cumartesi

HDP Aydın'da sokak sokak çalışma yürüttü

HDP Milletvekili Çepni ve İzmir İl Örgütü'nden oluşan heyet Didim'de kurum ziyaretinde bulundu. Ziyaretlerde, tüm saldırılara karşı birlikte mücadele çağrısı yapıldı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Aydın İl Örgütü, HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar'ın katılımıyla yarın kentte bir dizi etkinlik ve büyük halk buluşması gerçekleştirecek.

Yarınki program için HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni, MYK üyeleri İlknur Birol, Emin Orhan, Serhat Aktimur, Mahfuz Güleryüz ile PM üyeleri Ayfer Demirel, Sait Taycı ile yöneticileri ilçe ve mahallelerde kurum ve esnaf ziyaretleri gerçekleştirdi. Ziyaretlerde güncel gelişmeler hakkında karşılıklı fikir alışverişinde bulunularak, yarınki halk buluşmasına çağrı yapıldı.

HDP Milletvekili Murat Çepni ile beraberindeki heyet Didim ilçesinde kurum ziyaretleri gerçekleştirdi. Çepni ilk olarak ilçe örgütünde yöneticilerle bir araya gelerek, oradan Didim Hacı Bektaş-İ Veli Cem Evi ve Kültür Merkezi Derneği, Didim Eğitim-Sen Şubesi, Didim Elbistanlılar Derneği, Didim Dersimliler Kültür ve Dayanışma Derneği, Didim Erzincanlılar Derneği'ni ziyaret etti.

Ziyaretlerde HDP'ye yönelik baskılar, kapatma davası ve iktidarın baskıcı politikalarının doğurduğu sonuçlar hakkında karşılıklı değerlendirmeler yapılarak, dayanışma ve birliğin önemine dikkat çekildi. 

MYK ve PM üyeleri de gruplara ayrılarak, Ortaklar ve Söke ilçelerinde esnaf ziyaretleri ve mahalle çalışmaları yürüttü. 

Aydın'a gelen tüm heyet gece geç saatlere kadar yarın halk buluşmasının gerçekleşeceği Efeler ilçesinde bildiri dağıtarak, buluşmaya katılım çağrısı yapacak.