4 Mayıs 2024 Cumartesi

HDP Ankara'ya yürüyor: Adana'da coşkulu uğurlama

"Demokrasi yürüyüşü"nün Hakkari kolu Adana'ya ulaştı. HDP heyeti, Adana'da büyük bir coşku ile karşılandı. HDP Sözcüsü Günay, "Yürüdükçe bütün olduğumuzu gördük" diyerek, tüm demokrasi güçlerini birleşik mücadeleye çağırdı.

HDP'nin Edirne ve Hakkari'den başlattığı "Demokrasi yürüyüşü" yarın Ankara'da yapılacak eylem ile sona erecek. 

Hakkari'den yola çıkan HDP milletvekilleri, PM ve MYK üyeleri, HDK Eş Sözcüsü Sedat Şenoğlu, DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz, ESP Eş Genel Başkan Yardımcısı Beycan Taşkıran'ın da aralarında olduğu heyet, sabah saatlerinde Diyarbakır'dan uğurlanmıştı.

Heyet, yol güzergahları üzerinde bulunan Urfa'ya uğradı. Heyet, il ve ilçe yöneticileri tarafından oluşturulan heyet ile il sınırına kadar konvoy oluşturularak uğurlandı.

Adana'ya ulaşan heyet HDP İl Örgütü önünde bekleyen kitle tarafından alkşı ve sloganlarla karşılandı.

Burada konuşma yapan HDP Sözcüsü Ebru Günay, "Yaşar Kemal'in diyarından İnce Memed'in diyarına geldik. Buradan da barış, özgürlük ve umut götüreceğiz" dedi. 

HDP'nin yürüyüşünün birilerini korkuttuğunu kaydeden Günay, şöyle devam etti: "Çünkü onların yolları kapandı. Bizler yürüdükçe kötülükleri görünür oldu, çirkinlikleri, zulümleri görünür oldu. Aslında korkmaları bundan kaynaklı. Çünkü HDP onların iki yüzlü maskelerini düşürüyor." 

'YÜRÜDÜKÇÜ BÜTÜN OLDUĞUMUZU GÖRDÜK'
HDP'nin halka ses olduğunu vurgulayan Günay, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bizler yol aldıkça işsiz ve aç olanların sesi olduk, onlara umut olduk. Bizler yürüdükçe Edirne'den Hakkari'ye bir köprü olduk. Bizler yürüdükçe bir bütün olduğumuzu bir kez daha gördük. Çünkü bu yürüyüş 82 milyonun yürüyüşü, Türkiye'nin yürüyüşü, demokrasi yürüyüşüdür."

Günay, Çukurova'daki demokrasi güçlerine, derdi ülkenin geleceği olan tüm güçlere çağrı yaptı: "Gelin hep beraber savaş ve çatışmaya karşı barışı savunmaya devam edelim. Siyasi darbeye karşı hep birlikte demokrasiyi savunmaya devam edelim. Yoksulluğa, işsizliğe karşı hep birlikte sosyal adaleti ve emeği savunalım. Erkek şiddetine karşı kadın özgürlüğü için hep birlikte yürümeye ve mücadeleye devam edelim.

"Biz yürürken gördük, Edirne, Ankara, Van, Adana, İstanbul, bir olursa iktidarın zulmü biter, bu ülkeyi karanlıktan çıkarıp aydınlığa doğru birlikte devam ederiz." 

Yarın Ankara'da olacaklarını hatırlatan Günay, "sizden aldığımız kararlılığı, umudu heybemize doldurduk" diyerek, buluşmaya katılan halkları selamladı. 

HDP heyeti, "HDP umuttur, umut dimdik ayakta", "Jin jiyan azadi" sloganları ve alkışlarla Ankara'ya uğurlandı.