7 Mayıs 2024 Salı

HDP Ankara İl Örgütü'nden saldırıya tepki

HDP Ankara İl Örgütü, kayyımlara ilişkin izin verilmeyen ve polis saldırısına uğrayan açıklamasını parti binasında yaptıkları basın toplantısıyla kınadı. HDP Ankara İl Eşbaşkanı Sinemillioğlu, kayyım politikası ve baskılara karşı mücadeleden vazgeçmeyeceklerini vurguladı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Ankara İl Örgütü, HDP’li 5 belediyeye kayyım atamasını protesto etmek istedi ancak polis açıklama yaptırmadan saldırdı. HDP Merkez Yürütme Kurulu (MYK), Parti Meclisi (PM) ve il eşbaşkanının da aralarında olduğu çok sayıda kişinin gözaltına alınmasını parti binalarında yaptıkları basın toplantısı ile protesto etti. Açıklamaya HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, HDP Adana Milletvekili Kemal Peköz ve çok sayıda partili destek verdi.

Açıklamada ilk sözü alan HDP Ankara İl Eşbaşkanı Pakize Sinemillioğlu, AKP saray diktatörlüğünün belediyelerine kayyım atadığını vurguladı. AKP’nin halka düşman politikalar uyguladığına dikkat çeken Sinemillioğlu, "İktidarın uygulamaları bütün toplumu tehdit ediyor.  Bizler bu iktidar tehdidini ancak, bütün ülkede demokrasi isteyen özgürlük ve barış isteyen, eşitlik isteyen insanların dayanışmasıyla aşabiliriz. Bu mücadele yalnızca HDP’nin meselesi değildir. Bu mesele bu ülkenin geleceğinin meselesidir. Bu mesele bu toplumun kendi iradesi ile kendini adil bir şekilde insan onuruna yaraşır bir biçimde yönetmesi meseledir. Eğer bunu fark etmez ve gerekli dayanışmayı ortaya koymasak, daha büyük tahribatlar kaçınılmaz olacaktır" dedi.

MÜCADELEYİ BÜYÜTME ÇAĞRISI
Mücadeleyi büyütme çağrısında bulunan Sinemillioğlu, "Darbeci AKP ve MHP iktidarına karşı mücadeleyi demokrasiyi, adalet, hukuk, özgürlük ve eşitlik mücadelesini büyütüp ortaklaştıralım" ifadelerini kullandı. Sinemillioğlu, partili arkadaşlarının polis şiddetiyle karşı karşıya kaldığını ancak tüm baskılara karşı mücadeleyi bırakmayacaklarını belirtti.

'FAŞİZMİN SINIRI YOK, AHLAKI YOK'
Açıklamada konuşan HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu da "Faşizan iktidar baskıcı uygulamalarıyla Kürt meselesinde sorunu çözebileceğini sanıyor ama gün geçtikçe kaybediyor. Çözümün zamanını uzatmaya çalışıyor. Anayasayı çiğniyor, anayasada belirtiliyor belediye başkanları ancak görevleri ile ihlal suçundan görevlerinden alınabilir.  Kayyım atıyorlar bunu protesto edeni de darp ederek bastırmaya çalışıyorlar. Hakkı hakikati engelleyemezler. İl binasında basın açıklamalarına bile soruşturma açıyorlar. Faşizmin sınırı yok, ahlakı yok. Biz demokratik kesimler olarak bu zalimce uygulamalara boyun eğmeyeceğiz" diye belirtti.