29 Mart 2024 Cuma

HDP Ankara İl Kadın Meclisi: Kadınlar özgürlük için direnişte, grevde

HDP Ankara İl Kadın Meclisi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde "Kadınlar özgürlük için direnişte, kadınlar grevde" şiarıyla Sakarya Caddesi'ne tüm kadınları çağırdı.
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Ankara İl Kadın Meclisi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde Sakarya Caddesi'nde saat 12.30'da yapacakları eyleme ilişkin HDP Ankara İl binasında basın toplantısı düzenledi.
 
Kadınlar adına basın metnini HDP Ankara İl Eşbaşkanı Zeyno Bayramoğlu okudu. Türkiye'de 17 yıldır iktidarda olan AKP hükümetinin cinsiyetçi ve militarist politikalarıyla toplumu baskı ve şiddete dayalı uygulamalarla yönetildiğini belirten Bayramoğlu, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde kadınların bu faşizan saldırılar karşısında, direniş ruhuyla örgütlenme, direnme ve kazanma kararlığıyla karşılayacaklarını ifade etti.
 
Bayramoğlu, "Tarihi ve bir o kadar da zorlu bir sürecin içinden geçiyoruz. Kadınlar olarak özgürlüğümüzü kazanacağımız ve tüm dünya kadınlarıyla birlikte özgürleşeceğimiz bir anı yaşadığımız bilinmelidir. Kadınlar olarak erkek egemen zihniyetin bize dayattığı faşizmin yasal sınırlarını, ablukaları aşarak, her yerde meşruluğumuzu esas alarak direnişimizi büyüteceğiz" dedi.
 
Kadınları tarihi karanlığa mahkum etmek isteyenlere karşı Leyla Güven'in direnişiyle bir arada olmaya çağıran Bayramoğlu, "Kadınlar olarak her kazanımımıza büyük bedeller ödeyerek ulaşıyoruz. Direnmeyi büyüterek, bizi sindirmeye çalışan faşist zihniyetin karşısına dikilerek, 'Yaşamak ve Yaşatmak için grevdeyiz' diye haykırıyoruz. Her türlü zorbalığa karşı sesimizi yükselterek Yüksekdağ'da Irmak olup Güven ile Güneş'in özgürlüğüne erişeceğiz. Kadın örgütlülüğünü geliştirme iddiası ve 'Kadınlar özgürlük için direnişte, kadınlar grevde' şiarıyla bu 8 Mart'ta da alanlarda olacağız, faşizmin bu karanlık kuşatmasını kıracağız" diye belirtti.