28 Mart 2024 Perşembe

HDP Akpazar adayları çiftçilerle buluştu

HDP Akpazar Belediye Eşbaşkan Adayları Orhan Çelebi ve Songül Doğan çiftçilerle bir araya geldi. İktidarın politikaları nedeniyle tarımın geldiği durumu ve çiftçilerin yaşadığı sorunların konuşulduğu toplantıda HDP adayları, projelerini açıkladı, sorunun çözümü için yeni belediyecilik anlayışını hayata geçireceklerini vurguladı.
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Akpazar (Peri) Beldesi Belediye eşbaşkan adayları Songül Doğan ve Orhan Çelebi, çiftçilerle bir araya geldi.
 
Toplantıya ESP Genel Başkanvekili Şahin Tümüklü, SGDF MYK Üyesi Beren Atıcı da katıldı.
 
Toplantı da ilk sözü alan HDP Akpazar Eşbaşkan Adayı Orhan Çelebi, tarım ve hayvancılığın yoğun olduğu ilçede çiftçilerin bir çok sorun yaşadıklarını belirtti, "Bu sorunları siz çiftçilerle çözmek ve beklentilerinizi almak için bu toplantıyı yapma gereği duyduk. O yüzden sizin tüm düşünceleriniz bizim için önemli" dedi.
 
HDP'NİN PROJELERİNE GÜVENİYORUZ
 
Çiftçiler, toplantıdan dolayı memnuniyetlerini dile getirdi ve sorunlarını aktardı: "Çiftçiler olarak çok sıkıntılı durumdayız. Mazot, gübre pahalı yöneticilerden yardım bekliyoruz, derde derman arıyoruz, destek bekliyoruz. Teknolojisinden mühendisine bize yardımcı olmaları lazım. Samanımız bile yok, alamıyoruz. Sesimizin duyulmasını istiyoruz. 
 
Biz yıllarca sistemden sömürüldük, araçlarımıza mazot alamayacak durumdayız. Biz üretiyorsak HDP ile birleşip HDP ile üreteceğiz. Biz üretiyorsak sistem partileri, yandaşları gelip bizi sömürüyor. Biz HDP'nin projelerine güveniyoruz. Sistem yok pahasına ürünü pazarlıyor. Halkın bütçesini birbirlerine peşkeş çekiyorlar. HDP bizim için bir fırsattır, bunu değerlendirmek lazım. Traktörler var ama hipotekli biz bankaya değil kendimize çalışmamız lazım. Kooperatif kurmamız lazım.
 
Halkın birçok sorunu var. Birilerinin tekeline çalışıyoruz. Tanzimler vergi vermiyor, başkalarının ceplerini dolduruyoruz ancak.
 
Belediye eşbaşkan adaylarımızın üretime dönük ellerinden geleni yapacaklarına inanıyoruz. İnançsal yapısını da korumaları gerekiyor, sadece üretimde değil. Gençlik kampları düzenlenebilir, turizm geliştirebilir." 
 
'BİRLİKTE KONUŞUP, BİRLİKTE ÜRETECEĞİZ'
 
Çiftçileri dinledikten sonra yeniden söz alan Çelebi, şimdiye kadar Akpazar'ın gelişmesi için hiçbir çalışma yapılmadığını vurguladı, bunun da halkın yoksullaşmasına neden olduğunu söyledi. Akpazar'ın coğrafi olarak çok iyi bir konumda olduğuna dikkat çeken Çelebi, "Bölgenin genel geçim kaynağı tarım ve hayvancılık, en temel sorunu da işsizlik.  Buranın üzümü çok ünlü bunu da pazarlamak istiyoruz. Kardeş belediyecilik kapsamında yurtiçi ve yurtdışında kardeş belediye projeleri imzalayacağız. Birlikte konuşup, birlikte üreteceğiz" şeklinde konuştu.
 
'KOOPERATİFLERİ YENİDEN KURACAĞIZ'
 
Eskiden Akpazar'da kooperatifin olduğunu ifade eden Çelebi, bu kooperatifle bölgenin tüm ihtiyacını karşılandığını aktardı. Tarımın tekniğinin de değiştiğini dile getiren Çelebi, şöyle devam etti: "Bu tekniğe uygun kooperatife ihtiyaç var. Fabrikamız var onlarla da görüştük, onlar da bize her türlü desteği sunacaklarını söyledi. Kooperatifçiliği çok önemsiyoruz, hem ürettiğini pazarlamak ve ihtiyacı olanları temin etmesini istiyoruz. Süt tesisi var ama işletilmiyor. Bunu işletmek için çalışmalarımızı başlattık. Belediyenin hizmetine sunmaları konusunda görüştük" ifadelerini kullandı.
 
‘KLASİK BİR BELEDİYECİLİK YAPMAYACAĞIZ'
 
Gönüllü bir mühendislik desteği ağı oluşturduklarını kaydeden Çelebi, şunları söyledi: "Bağcılığı hayata geçirirsek istihdam oluşumu olacak, yeni bir işletme kurmayı da önemsiyoruz. Biz seçim boyunca iş sözü vermiyoruz. Çünkü; iş sözü vermek demek partinin itibarını düşürmek demektir. İşsizliğe ancak yatırım ve sözleşme ile çözüm bulmaya çalışacağız. Taziye evlerini hızlı bir şekilde çözmeye çalışacağız. Güneş tarlası bir projemiz var, bunu yapmaya çalışacağız. Bölgenin elektrik ihtiyacının büyük bir kısmını buradan karşılayabileceğiz. Çocuklara yönelik ve gençlere yönelik ise çocuklara yönelik sosyal yaşamlarının değişmesi bakımından kültür merkezi projelerimiz var, ücretsiz kurslarımızı sağlayacağız. Sponsorlar aracılığı ile spor alanı ve spor tesisi kurmayı planlıyoruz." 
 
İlçede yaşanan sorunların bir çoğuna hakim olduklarının altını çizen HDP Belediye Eşbaşkan Adayı Orhan Çelebi, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Çalışmalarımız sırasında da sorunların neler olduğunu daha iyi gördük. Kooperatifi kurduğumuzda tüm çiftçiler üye olmalı. Klasik belediyecilik yapmayacağız. Saat 5'te mesaimiz bitti diyerek sorunlarınızla ilgilenmemezlik yapmayacağız. Temel amacımız buradaki hayatı kolaylaştırmak."
 
Çelebi, çiftçileri Dersim'de Güç Birliği'nin yarın yapacağı mitinge çağırdı.
 
Toplantının ardından, çiftçiler traktörlerle konvoy yaparak Çelebi ile birlikte Akpazar'da dolaştı.