18 Mayıs 2024 Cumartesi

HDP Adıyaman Kadın Meclisi: Bu düzeni bozacağız

Adıyaman'da Deniz Poyraz'ın katledilmesini protesto eden kadınlar, "Bu böyle gitmeyecek" mesajı verdi.

HDP Adıyaman Kadın Meclisi üyeleri, 17 Haziran'da İzmir'deki parti binasına yönelik faşist saldırı ve Deniz Poyraz'ın katledilmesine tepki gösterdi. HDP Adıyaman İl binası önünde yapılan açıklamaya Barış Anneleri İnisiyatifi üyeleri ve çok sayıda demokratik kitle örgütü temsilcisi de katıldı. Açıklamada, Deniz Poyraz'ın fotoğrafının yer aldığı "Deniz Poyraz ölümsüzdür" pankartı ile "HDP Deniz'dir kurutamazsınız" ve "HDP Deniz'dir" dövizleri taşındı.

Açıklamanın yapıldığı sırada kimliği tespit edilemeyen bir kişi bozkurt işareti yaparak, "Tekbir" diye bağırarak provokasyon girişiminde bulundu. Polis faşist provokatöre müdahale etmezken, tepki gösteren HDP'li kadınları kamerayla kayıt altına aldı.

'BU BÖYLE GİTMEYECEK'
Eylemde konuşan HDP Adıyaman Kadın Meclisi üyesi Yeşim Akgül, HDP'nin devlet ve yayın organları tarafından hedef gösterildiğini hatırlattı, "7'den 70'e herkesi etkileyen bu vahşet, günü birlik verilmiş bir karar ve bir müptezelin yaptığı bir durum olarak ele alınamaz" dedi. Saldırılarla kadınların nefessiz bırakılmak istendiğine söyleyen Akgül, şöyle devam etti: "Bu böyle gitmeyecek ve bu düzeni bozacağımıza dair bütün kadınlara söz veriyoruz. Bu son katliam son zulüm ve son acı olsun" ifadelerini kullandı.

Açıklama "Deniz Poyraz ölümsüzdür" ve "Jin, jiyan, azadî" sloganlarıyla son buldu. Açıklamanın ardından parti binasına geçen kadınlar "Deniz Poyraz Kütüphanesi" oluşturdu.