28 Mart 2024 Perşembe

HDP adaylık başvuru süresini uzattı

Milletvekilliği aday adaylık başvuru tarihini 8 Mayıs'a uzatan HDP, "Kapımız herkese açıktır. Gelin demokrasi ve barış mücadelesini birlikte güçlendirelim ve sürdürelim" dedi.
HDP Merkez Yürütme Kurulu, bugün yaptığı toplantının sonuçlarını yazılı açıklama ile duyurdu. 
 
"Çağrımız tüm demokrasi güçlerine, vicdan sahibi yurttaşlaradır" başlıklı açıklamada, seçim çalışmalarına dair bilgiler aktarıldı. 
 
HDP'nin açıklaması şöyle:
 
1. Demokratik olmayan bir ortamda, OHAL koşullarında, seçim güvenliğini ve temsilde adaleti engelleyen yasal zemine rağmen, HDP ve tüm bileşenleri, ittifakları, kurum ve kuruluşları büyük bir kararlılık ve azim içinde seçim çalışmalarını sürdürmektedir. Bir yandan illerde ve ilçelerde halk buluşmaları yapılmakta, diğer yandan adaylık listeleri üzerinde çalışmalar sürdürülmektedir. 
 
2. Ne yazık ki, 'sıfır baraj ittifakı' olarak anılan ve 4 partinin katıldığı çalışma şekillenirken Türkiye'de demokrasi ve demokratik politik kültür açısından son derece zaaflı bir tutum sergilenmiştir. Toplumda yeniden bir barış ve demokrasi ikliminin oluşması fırsatı kullanılmamıştır. AKP-MHP ittifakının belirlediği zeminde siyaset yapmak kabullenilmiştir. 
 
3. Şu çok açık ki, HDP, demokratik siyaset zincirinin en önemli halkalarından, demokratik muhalefetin en kararlı odaklarındandır. HDP'yi, bu alandan tasfiye etmek üzere hazırlanmış olan bütün girişimler karşısında kararlı ve örgütlü mücadelemizi demokrasi ve barış güçleri, vicdan sahibi yurttaşlarımızla birlikte sürdüreceğiz. Ne Eş Genel Başkanlarımızın ve vekillerimizin tutuklanmasını sağlamış olan ittifaklar ne de HDP'yi siyaset sahnesinden silmeyi hedefleyen girişimler bizleri engelleyebilir. 
 
4. Bu bağlamda, 5 Mayıs olarak belirlediğimiz son aday adayı başvuru tarihimizi 8 Mayıs'a kadar uzatıyoruz. Tüm demokrasi güçlerine, barış ve insan hakları mücadelesini sürdürenlere, ülkenin vicdan sahibi olan insanlarına, sivil toplum kuruluşlarına, aydınlarına çağrı yapıyoruz: 
 
Kapımız herkese açıktır. Gelin demokrasi ve barış mücadelesini birlikte güçlendirelim ve sürdürelim. Bu topraklarda huzur, kardeşlik ve barış türkülerimizi hep beraber söyleyelim. İl örgütlerimize veya Genel Merkezimize aday adaylığı için başvuru yapın. Birlikte güçlüyüz. Birlikte kazanacağız."
 
CUMHURBAŞKANI ADAYI YARIN AÇIKLANACAK
 
Bu arada, HDP, cumhurbaşkanı adayını yarın eş zamanlı olarak İstanbul ve Diyarbakır'da açıklayacak.
 
Diyarbakır'da Demir Otel'de, İstanbul'da ise Beşiktaş Abbasağa Parkı'nda saat 17.00'da açıklanacak olan aday, tutuklu bulunan HDP'nin önceki dönem Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş.