26 Nisan 2024 Cuma

HDP 8. yılını kutadı: Sokakta mücadeleye devam edeceğiz

HDP, tüm saldırılara rağmen kuruluşunun 8. yılını büyük coşkuyla kutladı. Kutlamada konuşan HDK Eş Sözcüsü İdil Uğurlu, "yeni yaşam" şiarıyla sokakta kurulduklarını ve HDP'nin de hem sokakta hem parlamentoda mücadeleye devam edeceğini vurguladı.

HDP, 8. kuruluş yılını büyük coşkuyla kutlandı. Bostancı Gösteri Kültür Merkezi'nde yapılan etkinlik Covid-19 pandemisi nedeniyle sosyal mesafe kurallarına uygun olarak gerçekleşti.

Etkinliğe HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar, DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, KESK Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik, ESP Eş Genel Başkanı Şahin Tümüklü, BES Genel Sekreteri Aziz Özkan, BTS Genel Başkanı Murat Oral, SOL Parti MYK üyesi Yaşar Aydın, EMEP İstanbul İl Başkanı Sema Barbaros, İHD İstanbul İl Başkanı Gülseren Yoleri, TİP Genel Başkanı ve Milletvekili Erkan Baş, HDP milletvekilleri, belediye eşbaşkanları, HDP bileşenlerinin temsilcileri ve çok sayıda kişi katıldı.

Etkinliğin gerçekleştiği salona birçok dilde, "Biz kadınlar, özgürlükte ısrarlı mücadelede kararlıyız", "Bizler hak, hukuk, adalet için mücadeleyi yükseltiyoruz", "HDP Birlikte aydınlık günler için buluşuyoruz", "Bizler talana, sömürüye karşı birlikte mücadeleyi yükseltiyoruz" yazılı pankartlar asıldı.

HDP Eş Genel Başkanları Buldan ve Sancar salona girdiği sırada, "HDP umuttur, umut dimdik ayakta" sloganı, alkış ve zılgıtlar yükseldi. HDP eski Eş Genel Başkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş ile tutuklu siyasetçilerin selamlandığı etkinlik, devrim ve sosyalizm şehitleri anısına yapılan saygı duruşu ile başladı.

HDP'nin mücadele tarihini anlatan kısa bir sinevizyon gösterimi yapıldı. Bu sırada salonda, "HDP umuttur, umut dimdik ayakta", "Siyasi tutsaklar onurumuzdur" sloganları atıldı.

UĞURLU: SOKAKTA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ
Kuruluş etkinliğinde konuşan HDK Eş Sözcüsü İdil Uğurlu, siyasi soykırım operasyonunda hukuksuzca tutuklanan HDK Eş Sözcüsü Sedat Şenoğlu'nu selamladı.

HDK içinde mayalanan, umut olan ve yeşeren HDP'yi iyi ki kurduklarını söyleyen Uğurlu, parlamentoda halkların sesi olmaya devam edeceğini kaydetti. Tüm kriminalize çabalarına rağmen HDP'nin halklarla beraber yürümeye devam edeceğinin altını çizen Uğurlu, "Geçtiğimiz günlerde AKP genel başkanı 'onların yeri sokaklardır' dedi. Evet doğru biz buralarda var olduk, var olmaya ve parlamentoda mücadele etmeye devam edeceğiz. Bunu dostumuz da bilsin düşmanımızda" dedi.

Bileşen olmayanlara çağrı yapan Uğurlu, birlikte mücadelenin önemine dikkat çekti. "Alanları terk etmedik, etmeyeceğiz" diyen Uğurlu, bu topraklara ve halklara 'yeni yaşamı' var edenin HDK fikriyatı olduğunun altını çizdi. Uğurlu, "Ne yaparlarsa yapsınlar yeni yaşamı kurmak için mücadele edeceğiz" diye konuştu.