28 Mart 2024 Perşembe

HDK'den Kurban Bayramı mesajı

HDK, yayınladığı Kurban Bayramı mesajıyla Müslüman halklarının bayramını kutladı.
Halkların Demokratik Kongresi (HDK), yarın kutlanacak Kurban Bayramı dolayısıyla açıklama yayınladı.
 
HDK, "İslam dünyası bir Kurban bayramına daha savaşların, katliamların, toplumsal yıkımın her türden ağır sonuçlarını yaşayarak giriyor. Dünyaya hükmetmek isteyen güçler ve diktatörler, kar ve çıkar uğruna halkların yaşamını cehenneme çevirmekte yarışıyorlar" dedi.
 
Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:
"Dayattıkları cehennem düzeninde; adalet, eşitlik, dayanışma, paylaşma, kardeşlik, barış, özgürlük gibi insanlaşma adına yaratılmış tüm değerler gözden düşürülüyor. Bencilliğe, vicdansızlığa, ahlaksızlığa kurban ediliyor.
 
"Dinlerin ve bayramların özüne aykırı olarak, 'her koyun kendi bacağından asılır' zihniyeti ve tavrı propaganda ediliyor. Devletlerin, halkların ve toplum içindeki bireylerin ilişkilerinde, yaşamanın ve var olmanın kuralı gibi övülüyor.
 
"Bu zulüm zihniyeti ve düzeni kimi yerde din, kimi yerde milliyet-ulusallık, kimi yerde de çağdaşlık/modernlik adına çarpıtılarak ve istismar edilerek meşrulaştırılıyor.
 
"Dünyaya egemenliği altına almak isteyen bu güçlere karşı, her yerde direnmekten, halklar ve ezilenler arasında adaletin, barışın ve özgürlüğün egemen olması için birlikte mücadele etmekten daha kutsal ve insani bir dava yoktur. Müslüman halkların tarihi bu erdemli ve onurlu yolun örnekleriyle doludur.
 
"Dünya halkları için bu yolu daha da büyütmesine ve güçlendirmesine vesile olması dileğiyle Müslüman halkların Kurban bayramını kutluyoruz."