4 Mayıs 2024 Cumartesi

HDK'den 1 Eylül açıklaması

Faşizmin dayattığı savaş karanlığına karşı halkların barış aydınlığını var kılmak için ortak mücadelenin kaçınılmazlığını vurgulayan HDK Yürütme Kurulu, 1 Eylül Dünya Barış Günü'ne ilişkin yaptığı açıklamada, tüm halkları ve örgütlü çevrelere hayatı ve mücadeleyi ortaklaşma çağrısı yaptı. 

Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Yürütme Kurulu, 1 Eylül Dünya Barış Günü'ne ilişkin açıklama yaptı. Kapitalizm ve emperyalizm var olduğu sürece savaşsız, sömürüsüz, insanlık değerleri üzerine kurulu olduğu belirtilen açıklamada doğaya ve bütün canlı hayatına saygıyı esas alan bir yaşamın yaşamın egemen olamayacağı belirtildi.

1 Eylül'ün Türkiye'nin bütün demokrasi ve özgürlük güçlerinin en geniş ve en güçlü ittifakının mücadele zeminlerine evrildiği bir gün olması arzulandığı söylenen açıklama şöyle devam etti: "Yine 1 Eylül'ü, Kürt coğrafyasına işgal harekatlarının son bulduğu, ülke içinde de güçlü bir birleşik toplumsal direnişle faşizmin geriletildiği bir sürecin başlangıç tarihi olmasını diliyoruz. Son olarak 1 Eylül'ün, ekonomik krizi, işsizliği ve yoksullaşmayı doğuran savaş politikalarına karşı 'No pasaran!' diye haykırdığımız bir gün olmasını istiyoruz. Bütün bunların, barış mücadelesinin bir toplumsal direniş örgütlenmesi olarak görmekle mümkün olduğunu ve barışın toplumsal örgütlenmesini ve ilişkilerini inşa etmek için omuz omuza mücadele etmekle gerçekleşebileceğini biliyoruz.

Faşizmin dayattığı savaş karanlığına karşı halkların barış aydınlığını var kılmak için ortak mücadelenin kaçınılmazlığını bir kez daha vurguluyor ve tüm halkları ve örgütlü çevreleri hayatlarımızı ve mücadelelerimizi ortaklaştırmaya çağırıyoruz."