28 Mart 2024 Perşembe

HDK Yunanistan için seferberliğe çağırdı

Halkların Demokratik Kongresi tarafından yayınlanın baş sağlığı mesajında "Ülkemizde de doğayı ve insanı merkeze almayan iktidarların popülist politikaları ve kar hırsı nedeniyle sıradan doğa olayları bile felaketlere dönüşmektedir. Bu nedenle de Yunanistan halklarının yaşadığı acıları derinden hissediyoruz" denildi. Halkların Demokratik Kongresi (HDK), Atina yakınlarında başlayan onlarca kişinin yaşamını yitirmesine ve yüzlercesinin yaralanmasına yol açan yangın dolayısıyla Yunanistan halkına başsağlığı diledi.

HDK Yürütme Kurulu tarafından yapılan açıklamada "Doğaya yönelik saldırıların yoğunca yaşandığı ve doğayla uyumlu bir yaşamı kuramayan kapitalist sistemin yaşam tarzı nedeniyle, insanlık sürekli felaketlere uğramaktadır. Yunanistan’daki sosyalist örgütlerin ittifakı olan ANTARSYA’nın açıklamalarından da anlaşıldığı gibi dereler ve kıyılara kaçış yollarını kapatacak kadar yapılar yapılması, dış borç açığı, silahlanmaya ayrılan aşırı bütçe nedeniyle kamusal hizmetlerin daralması felaketlerin büyümesine neden olmaktadır" denildi.

Açıklamanın devamında "Ülkemizde de doğayı ve insanı merkeze almayan iktidarların popülist politikaları ve kar hırsı nedeniyle sıradan doğa olayları bile felaketlere dönüşmektedir. Bu nedenle de Yunanistan halklarının yaşadığı acıları derinden hissediyoruz. Bizlerin yaşadığı afetlerde/facialarda yardım ve dayanışmasıyla yanımızda olan Yunanistan halklarının acılarını paylaşarak, her türlü destek ve dayanışma içinde, yaralarını sarmaya yardımcı olmaya hazırız. Bu kapsamda Yunanistan ve tüm Avrupa'daki HDK örgütlülüğümüz başta olmak üzere tüm halklarımızı Yunanistan halklarıyla dayanışma için seferber olmaya çağırıyoruz. Yunanistan halklarına bir kez daha üzüntülerimizi iletiyor, hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz" deyi belirtildi.