25 Nisan 2024 Perşembe

HDK YK'dan birlikte mücadele çağrısı

Son günlerde açığa çıkan halk tepkisini birleşik kitlesel ve örgütlü yönde bir halk hareketi olarak gelişme potansiyelini ve olanaklarına işaret ettiğini kaydeden HDK YK, birlikte mücadele çağrısı yaptı. 

Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Yürütme Kurulu, kapitalist egemenlik düzeninin ve faşist iktidara karşı birlikte mücadele çağrısı yaptı. HDK YK, faşist iktidarın yarattığı krizi çözme gücünden yoksun sistem güçlerinin savaş-işgal politikalarıyla, milliyetçi-ırkçı, dinci, cinsiyetçi saldırganlıkla, dizginsiz yasakçılık ve devlet terörüyle toplumu baskı altındna tutarak krizi yönetmeye çalışan iktidarın ömrünü uzatmaya çalıştığı belirtildi.

Son günlerde pek çok ilde açığa çıkan ve sokaklara taşan demokratik ve fiili meşru protesto gösterilerinin halk tepkisinin birleşik kitlesel ve örgütlü yönde bir halk hareketi olarak gelişme potansiyelini ve olanaklarına işaret ettiğini kaydeden HDK YK, açıklamasına şöyle devam etti:

"HDK olarak, tüm emek, demokrasi ve özgürlük güçlerine, kapitalizme ve faşizme karşı birleşik bir halk hareketi ve örgütlenmesi yaratmak amacıyla güç ve eylem birliği zeminlerinde ortaklaşmaya, birlikte hareket etmeye çağırıyoruz. Emekçi halklarımızın ve tüm ezilenlerin birleşik demokratik toplumsal ve siyasal gücünü açığa çıkarmak, ertelenemez acil sorumluluğumuz ve görevimiz olarak önümüzde durmaktadır. Halklarımızın bizlerden beklentisi de bu yöndedir. HDK olarak, bu yönlü her türden ilerleme çabasının, her türden meşru biçimler altında yürütülen birlik girişimlerin ve eylemsel ortaklıkların etkin öznesi olacağımızı belirtiyoruz."