16 Mayıs 2024 Perşembe

HDK ve HDP'den Esenyurt halkına 1 Mayıs çağrısı

HDK ve HDP üyeleri kitlesel bir şekilde Esenyurt'ta bildiri dağıtımına çıkarak, işçileri, emekçileri, kadınları, gençleri ve tüm ezilen halkları 1 Mayıs'ta Maltepe Meydanı'nda buluşmaya çağırdı. Halkın büyük bir coşku ve ilgiyle karşıladığı bildiri dağıtımı, polis tacizine rağmen slogan ve zılgıtlarla uzun süre devam etti.

Halkların Demokratik Kongresi (HDK) ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul İl Örgütü, bileşenleriyle birlikte Esenyurt Meydanı'nda bildiri dağıtarak halkı 1 Mayıs alanlarına çağırdı. HDP İstanbul Milletvekilleri Züleyha Gülüm, Ali Kenanoğlu ve Dilşad Canbaz Kaya'nın da katıldığı etkinlik, kitlesel geçti. Esenyurt Meydanı'nda bildiri dağıtımına başlayan HDP'liler, meydanın çevresindeki sokakları dolanarak yoksulluğa, işsizliğe, açlığa, geleceksizliğe ve AKP-MHP iktidarının zulüm düzenine karşı halkı 1 Mayıs'ta Maltepe Meydanı'nda buluşmaya davet etti. Coşkulu geçen bildiri dağıtımına Esenyurt halkı büyük ilgi gösterdi. Yoldan geçen pek çok insan bildirileri almakla kalmayıp dağıtıma katılırken, yoldan geçen arabalardaki insanlar da ıslıklar ve kornalarla desteğini gösterdi.

GÜLÜM: İKTİDARIN POLİTİKALARINA KARŞI 1 MAYIS'TA ALANLARA
HDP milletvekili Züleyha Gülüm, bildiri dağıtımında halka yönelik konuşmalarla yoksulluğa ve açlığa sürükleyen, savaş politikalarıyla Kürt halkını baskılamaya çalışan AKP-MHP iktidarına karşı, kölelik düzenine, kadın cinayetlerine, zamlara, hayat pahalılığına, talana, iş cinayetlerine dur demek için 1 Mayıs'ta alanlarda olacaklarını duyurdu.

POLİS ENGELLEYEMEDİ
Polisin defalarca engelleme çabalarıyla yıldıramadığı kitle, sloganları, zılgıtları ve alkışlarıyla uzun süre bildiri dağıtımına devam etti.  Bildiri dağıtımı boyunca "Bijî berxwedana zindanan", "Yaşasın 1 Mayıs, Bijî yek Gulan", "Savaşa hayır, barış hemen şimdi", "Hak, hukuk, adalet, HDP'yle gelecek", "Zam, zulüm, işkence, işte AKP" ve "Direne direne kazanacağız" sloganları atan kitle, işgal saldırılarına ve zindanlardaki tecrit ve işkencelere karşı tepkisini de gösterdi.

BİROL: KÖLECE ÇALIŞMA KOŞULLARINA MAHKUM DEĞİLİZ
Bildiri dağıtımı Esenyurt Tabela Meydanı'nda sona erdi. Burada konuşan HDP İstanbul İl Eşbaşkanı İlknur Birol, "Yoksulluktan kırılan, işsizlikten umutsuzluğa kapılan, tarlasında ekinini ekemeyen, akşam sofrasına ekmek götüremeyen, şiddetten kırıma uğrayan; kadınların, gençlerin, işçilerin, köylülerin ve bir bütün olarak emekçilerin ve ezilen halkların en önemli günlerinden birine, onların gelecek hayalini, kurulacak eşit ve özgür bir ülke hayalini en somut ifade ettiği günün davetini yapmak üzere Esenyurt'tayız. Esenyurt'ta yoksul halkı, işsiz gençlerimizi, kadınları ve ezilen tüm kesimleri sesine ses katarak 1 Mayıs günü Maltepe Meydanı'nda güçlü bir şekilde olmaya davet ediyoruz. Sermayedarlar daha çok zenginleşecek diye sömürüye mahkum değiliz. Birileri iktidarını sürdürecek diye kölece çalışmaya mahkum değiliz" ifadelerini kullandı.