26 Nisan 2024 Cuma

HDK 'Türkiye’de kayyum rejimi ve kendini yönetme hakkı' paneli düzenleyecek

HDK, Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde "Türkiye’de kayyum rejimi ve kendini yönetme hakkı" başlıklı panel ve forum düzenlenecek.

Halkların Demokratik Kongresi (HDK), "Türkiye’de kayyum rejimi ve kendini yönetme hakkı" başlığı ile panel ve forum düzenlenecek.

19 Eylül Pazar günü saat 10.00-18.00 saatleri arasında Şişli'de bulunan Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde yapılacak panel ve forum üç oturumda gerçekleştirilecek.

Panel ve forumun açılış konuşmasını HDK Eşsözcüsü Esengül Demir yapacak. Panelde "Türkiye'de kayyum rejimi ve siyasal arka plan" başlıklı sunumu KONDA Araştırma'dan Bekir Ağırdır gerçekleştirecek. "Yerel yönetimlerde kayyum rejimi" başlıklı konuya ilişkin ise CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ve HDP STK ve Siyasi Partilerden Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Tuncer Bakırhan sunum yapacak.

"STK, medya ve üniversitelerde kayyum rejimi" başlıklı ikinci oturumun konuşmacıları ise Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi Ecem Güler, Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi Erol Köroğlu, Özgürlükçü Demokrat Avukatlar İstanbul Barosu Başkan Adayı Av. Sezin Uçar ve gazeteci İrfan Aktan.

Etkinliğin üçüncü oturumu ise forum şeklinde yaplacak. "Kayyum rejimine karşı ortak mücadele yöntemleri" başlıklı forumun yürütücülüğünü HDP Ekolojiden Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Naci Sönmez gerçekleştirecek.