19 Nisan 2024 Cuma

HDK Sözcüsü Şenoğlu: Büyük Newroz yürüyüşüyle kazanacağız

Newroz mitinginde konuşan HDK Eş Sözcüsü Sedat Şenoğlu, halkların Newroz'da başlattığı büyük yürüyüşle tecridi kıracağını ve zülmedenlere yanıt vereceğini söyledi. Rojava'nın tecridin yenilmesi bakımından önemli bir örnek olduğunu vurgulayan Şenoğlu, "Rojava devrimi boğulmak istendi. Ama o tecrit büyük kahramanlıklarla yıkıldı" dedi.
"Mutlaka kazanacağız, tecridi kıracağız" şiarıyla Bakırköy Pazar Alanında kutlanan Newroz mitinginde bir araya gelen onbinler, tecride, siyasi soykırıma, baskı ve zora karşı sözünü söyledi.
 
Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eş Sözcüsü Sedat Şenoğlu, coşku ve kararlılığıyla alanı dolduran kitleye seslendi. Halkın Newrozunu kutlayan Şenoğlu, alkış ve zılgıtlarla karşılandı.
 
'YENİLMEDİK, YENİLMEYECEĞİZ'
 
Şenoğlu, halka şöyle seslendi: "İşte yine bahar, yine Newroz. Bizler yine ayaktayız, zulmedenlerin karşısında yine dimdik duruyoruz, eğilmiyoruz. Kawa'nın ruhu ile zalimlere boyun eğmedik, diz çökmedik, çökmeyeceğiz. Türkiye ve Kürdistan'ın dört bir yanında ayakta, omuz omuza ve el eleyiz. Çünkü biz milyonlar, emeğin onuruna, halkların onuruna sahip çıkanlarız, kadınların onuruna sahip çıkanlarız. Yenilmeyiz, yenilmeyeceğimizi her yerde gösterdik, yeniden gösteriyoruz."
 
'NEWROZ YÜRÜYÜŞÜMÜZÜ DAHA DA BÜYÜTMELİYİZ'
 
Halkların, ezilenlerin mutlaka ama mutlaka direne direne kazanacağını vurgulayan Şenoğlu, şunları söyledi:
"Newroz'dayız, işte Newroz yürüyüşündeyiz. Milyonlar her türlü baskı, şiddet, işkence ve zindanlara rağmen alanları doldurdu. Bu büyük yürüyüşümüzün öncüleri var Leyla Güvenler, Sebahat Tunceller, Selma Irmaklar, Zülküfler, Uğurlar, Aytenler var. Onlar bize yol gösteriyor. Onlardan güç alıyoruz, bu büyük yürüyüşte onlara zafer sözümüz var. 
 
"İşte bu büyük sözümüzü yerine getirmek için acilen Newroz yürüyüşümüzü güçlendirmenin zamanı. Bu yürüyüşe milyonları katmak zorundayız, dünyanın her yerine yaymalıyız. Biz şehitlerimizden biliyoruz. Onlar söylediler; yaşamı ölümü göze alacak kadar sevdiklerini. Biz, görevimizi yerine getirmezsez ölümler sürecek. Ama biz yaşama bağlıyız. Onları yaşatacağız, kazanacağız."
 
Leyla Güven öncülüğünde başlayan süresiz dönüşümsüz açlık grevi taleplerini hatırlatan ve bu taleplerin meşru olduğunu vurgulayan HDK Eş Sözcüsü Sedat Şenoğlu, "Onlar, tecridin kaldırılmasını ve İmralı'daki Sayın Abdullah Öcalan'ın yaşam koşullarının düzenlenmesini istiyorlar. Onlar, barışı temellendiren bu fırsatın koşullandırılmasını istiyor" dedi.
 
Şenoğlu, 2013-2015 yılları arasında Öcalan'ın Newroz meydanlarından okunan mesajlarıyla, barış ve çözümün yolunu gösterdiğini, çağrı yaptığını ifade etti.
 
Şenoğlu, şunları söyledi: "Bu çağrı milylonlarca yurttaşımız tarafından sahiplenildi. Ama, İmralı'dan yürütülen bu büyük mücadele, tek taraflı olarak bitirildi. Bugün kü iktidar bu sürece sonverdi. O günden beri Ortadoğu'nun başından bela eksik olmadı. Bizler, Newroz'un, Kawa'nın çocukları olarak süreci değiştirebiliriz. Leyla Güven'in talepleri etrafından kenetlenmemiz lazım bu newroz yürüyüşünü sonuna kadar götürmemiz lazım. Buna inanmamız lazım."
 
'KARŞIMIZDA DURANLARI ALT ETMENİN ONURUYLA SEÇİMLERDEN ÇIKACAĞIZ'
 
31 Mart seçimlerinin bu bakımdan da önemli olduğuna işaret eden Şenoğlu, "Kürdistan'da bir kez daha kazanmanın, Türkiye'de ise karşımızda duran iradeyi alt etmenin onuruyla seçimlerden çıkacağız. Başaracağız. O zaman göreceğiz ki topluma, herkese, İmralı'ya; işçi, emekçi, kadınlara, devrimcilere saldıranlar o kadar güçlü değil. Halkın gücüyle bu barikatı aşacağız ve gereken cevabı vereceğiz. Newroz onurdur, ahlağımızdır. Oyumuzu onurumuzdur, oyumuz ahlakımızdır."
 
'ROJAVA BÜYÜK KAHRAMANLARIN MÜCADELESİYLE TECRİDİ KIRDI'
 
Şenoğlu, Rojava'da yaşanan gelişmelere de dikkat çekti, IŞİD çetelerinin halkların mücadelesi ile yenildiğini ve zaferin ilan edildiğini anımsattı. Rojava devriminin tecride karşı mücadelenin tarihsel bir örnek olduğunu kaydeden Şenoğlu, "Büyük kuşatma ve tecrit altında olan devrim, boğulmak istendi. Ama başaramadılar. Büyük kahramanlıklarla kırıldı bu tecrit. Dün bu kahramanlardan biri daha şehit düştü. Büyük devrimci iradenin, büyük devrimci yüreğin sahibi Serhad'ın evlatlarından biri şehit düştü. Rojava şehitlerinin önünde saygı ile eğiliyoruz."
 
Şenoğlu, Newroz iradesiyle mutlaka kazanacaklarını yineleyerek sözlerini tamamladı.