2 Mayıs 2024 Perşembe

HDK, Mustafa Koçak'ın ailesini ziyaret etti

HDK Eş Sözcüsü Sedat Şenoğlu ve beraberdeki heyet, ölüm orucu direnişinde ölümsüzleşen Mustafa Koçak'ın ailesini ziyaret etti.

Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eş Sözcüsü Sedat Şenoğlu ve beraberindeki heyet, "Adil yargılanma" talebiyle başlattığı ölüm orucu direnişinin 297. gününde ölümsüzleşen Mustafa Koçak'ın Esenyurt'ta oturan ailesini ziyaret etti.

Burada kısa bir konuşma yapan Şenoğlu, ailenin acısını paylaştıklarını yineleyerek, oğullarının baskılara rağmen adalet mücadelesinden geri adım atmadığını, mücadelesinin kendilerine miras bıraktığını söyledi.

'ADALET İÇİN DİRENDİ'
Baba Hasan Koçak da oğlunun son anına kadar adaletsizliğe karşı direndiğini belirterek, "Oğlum dim dik ayakta durdu. Son anına kadar direndi. Arkadaşları Mustafa'nın bilincini kaybetmeden bir saat öncesine kadar zafer işareti yaptığını söyledi. Hiçbir delil olmamasına rağmen iftiralarla oğlumu tutukladılar. Yaşamını yitirmesine neden oldular. Ölümünden önce gönderdikleri elbiselerinde kan vardı. İşkence yapmışlardı. Yapanların yanına kar kalmayacak. Bir gün hukuk önünde hesabını verecekler" dedi.