19 Mayıs 2024 Pazar

HDK İstanbul Meclisi Eş Sözcülüğüne Aydoğan ve Aydın seçildi

HDK İstanbul Meclisi Eş Sözcülüğüne Gurbet Aydoğan ve Yoldaş Aydın seçildi.

10. Olağan Kongresi'ni gerçekleştiren Halkların Demokratik Kongresi (HDK) İstanbul İl Meclisi'nin yeni eş sözcüleri belirlendi. Yapılan açılış konuşmalarının ardından kongrenin basına kapalı bölümünde tartışmalar yürütüldü. Kapalı oturumun ardından faaliyet raporu ve karar önergeleri okundu.

Önergelerin okunmasının ardından yapılan seçimde HDK İstanbul Meclisi Eş Sözcülüğüne Gurbet Aydoğan ve Yoldaş Aydın seçildi.

Seçimlerin ardından konuşan HDK İstanbul Meclisi Eş Sözcüsü Gurbet Aydoğan, tarihi bir dönem yaşadıklarını, halkların bir arada demokratik koşullarda yaşayabilme mücadelesinin vücut bulduğu bir model olarak HDK'nin önemini bir kez daha gördüklerini söyledi.

Ekonomik krizin etkilerinin yoksul halk arasında artık kabul edilmez bir boyuta geldiğini ifade eden Aydoğan, "Savaş politikalarının derinleştiği, krizin bu kadar yoğunlaştığı, emekçilerin yaşam koşullarının zorlaştığı, işsizliğin bu kadar attığı, süreçte emeğin örgütlenmesi ve direnmesi perspektifi ile emek meclislerinin oluşturulması, kadın, gençlik, doğa ve diğer meclislerin oluşturulması gibi bir çok görev önümüzde duruyor" diye belirtti.

Kayyumlar ile Kürt halkının iradesinin yok sayıldığını söyleyen Aydoğan, "İktidarın sadece yaşadığımız bu topraklarda değil, yanı başımızda bulunan tüm Ortadoğu ve dünyaya umut olan Rojava devriminin kazanımlarına, barışçıl yaşam modeline saldırmaktadır. Şu iyi bilinmelidir bu saldırılar karşısında bizler de direnmeye devam edeceğiz" dedi.

Yoldaş Aydın ise zor ve tarihi bir dönemden geçtiklerini belirterek, "Bu dönem her zamankinden daha fazla sorumluluk üzerimize yüklüyor" diye konuştu.