18 Mayıs 2024 Cumartesi

HDK Hacer İpek'i mezarı başında andı

HDK İstanbul Meclisi, 1977 yılında Taksim 1 Mayıs'ında katledilen Hacer İpek'i, Kulaksız'daki mezarı başında andı. HDK İl Eş Sözcüsü Tepeli, Newroz'dan aldıkları coşkuyla 1 Mayıs alanlarında işçi ve emekçilerle buluşup, katliamların hesabını soracaklarını söyledi.

Halkların Demokratik Kongresi (HDK) İstanbul Meclisi, 1977 1 Mayıs'ında katledilen Hacer İpek'i Kulaksız Mezarlığı'ndaki mezarı başında andı.

BAHÇECİ: ONLARIN DÜŞLERİNİ YAŞATMAMIZ KATLİAMCILARI KORKUTUYOR
"Hacer İpek ölümsüzdür" pankartının açıldığı anmada konuşan ESP İl Eşbaşkanı Ezgi Bahçeci, 24 yaşında üniversite öğrencisiyken katliamda yaşamını yitirdiğini hatırlattı. '77 1 Mayıs'ında yaşamını yitirenleri anmalarının, onların düşlerini yaşatmalarının katliamı gerçekleştirenleri hala korkuttuğunu belirten Bahçeci, "Bizler 1 Mayıs'ta işçiler, emekçiler, kadınlar, gençlerle buluşarak emekçilerin sözünü söylemeye, Taksim'in 1 Mayıs alanı olduğunu ifade etmeye devam edeceğiz" dedi.

TEPELİ: KATLİAMLARIN HESABINI SORACAĞIZ
HDK İl Eş Sözcüsü Erkan Tepeli de konuşmasında katliamlar karşısında cezasızlık politikasının yeni katliamlara yol açtığını söyledi. Savaş politikaları, ekonomik kriz, kadın cinayetlerinin gölgesinde 1 Mayıs'a gittiklerini belirten Tepeli, "Newroz'dan aldığımız büyük coşkuyu 1 Mayıs alanlarında işçi ve emekçilerle buluşup, hem '77 katliamını hem bu ülkede cezasız kalan bütün katliamların hesabını soracağız. Bu ülkenin halklarının eşit, demokratik bir arada yaşaması bütün mücadele gücümüzü o mücadele alanına taşıyacağız" diye konuştu.

ELÇİN: NEFESİMİZ ÇIKTIĞI SÜRECE MÜCADELEMİZDE YAŞATACAĞIZ
HDK'den Hacer Elçin de mücadele arkadaşı olan ve '77 1 Mayıs'ında aynı kortejde yer aldığı Hacer İpek'i anlattı. Hacer İpek'in sade, mütevazı biri olduğunu söyleyen Elçin, "Hacer İpek asla ölmedi, o bizim mücadelemizde yaşıyor. Nefesimiz çıktığı sürece de yaşayacak" dedi.

Sosyalist Kadın Meclisleri (SKM) Genel Sözcüsü Çiçek Otlu'nun da katıldığı anmada, "Hacer İpek ölümsüzdür", "1 Mayıs şehitleri ölümsüzdür" sloganları atıldı.