18 Mayıs 2024 Cumartesi

HDK: Birleşik mücadele toprağa düşenlere borcumuzdur

HDK Yürütme Kurulu, HDP İzmir İl Örgütü'ne yönelik saldırı ve Deniz Poyraz'ın katledilmesine ilişkin yaptığı açıklamada, tüm muhalefet güçlerinin  HDP'nin yanında açık ve eylemli tutum takınması, meşru siyaset alanının büsbütün ortadan kaldırılmaması için bugüne kadar üstlenmedikleri sorumluluğu yerine getirme çağrısı yaptı. 

Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Yürütme Kurulu, HDP İzmir İl Örgütü'ne yönelik saldırı düzenleyen faşist Onur Gencer'in Deniz Poyraz'ı katletmesine ilişkin açıklama yaptı. 

Saldırının lanetlendiği açıklamada, Saray iktidarının ve her fırsatta HDP'ye yönelik linç kampanyasına katılan medyanın bu saldırının faili olduğu dile getirildi. İktidarın, siyasilere yapılan linç girişimlerine "bu daha iyi günleriniz" diyerek arka çıkan, "7 Haziran'ı unutmayın" diyerek ittifaklarına ve tabanına mesaj verdiği hatırlatılan açıklamada, iktidarın bu saldırı ile bakışları HDP'ye çevirerek Saray'daki iç çatlaklarını sıvamaya çalıştığı belirtildi. 

'HUKUK DIŞILIK ALENİ OLARAK SAHİPLENİLDİ'
Açıklama şöyle devam etti: "Anayasanın, yasaların çiğnenerek, eşbaşkanlarının, milletvekillerinin ve üyelerinin tutuklanmasından belediyelere kayyum atanması ve belediye eşbaşkanlarının tutuklanmasına, Kobanê Davası'na ve 400'ü aşkın kişiye siyaset yasağı istenen HDP kapatma davasına kadar sürdürülegelen bu saldırıların tüm antifaşist ve demokratik güçlere yönelik bir OHAL ve darbe süreci olduğu da çok iyi bilinmektedir. Gelinen nokta, hukukun araçsallaştırılmasından hukuk-dışılığın aleni olarak sahiplenildiği bir evreye varıldığını göstermektedir.

'BİRLİKTE MÜCADELEDEN BAŞKA YOL YOK'
Tüm demokrasi ve özgürlük güçlerinin, OHAL ve darbelerle kaybedilen özgürlüklerin kazanılması, yaşanan toplumsal, ekonomik ve siyasi yozlaşma ve çürümeden kurtulmak için, birlikte mücadele etmekten başka şansı ve başka yolu yoktur. Tüm muhalefet güçlerinin de HDP'nin yanında açık ve eylemli tutum takınması, meşru siyaset alanının büsbütün ortadan kaldırılmaması için bugüne kadar üstlenmedikleri sorumluluğu yerine getirme fırsatı olacaktır.

'TOPRAĞA DÜŞENLERE BORCUMUZDUR'
Tüm demokrasi güçlerini bu saldırıyı faşizme karşı en geniş demokrasi ve özgürlük cephesinde buluşmak ve birlikte mücadele etmek için bir imkâna dönüştürmeye davet ediyoruz. Deniz Poyraz şahsında demokrasi mücadelesinde toprağa düşenlere borcumuzdur."