24 Nisan 2024 Çarşamba

HDK-Almanya: Süreç HDK'nin ihtiyaç olduğunu bir kez daha gösterdi

HDK Almanya, Köln'de 6 kentin eşsözcüleri ve meclis üyelerinin katılımıyla toplantı gerçekleştirdi.
Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Almanya, Köln'de 6 kentin eşsözcüleri ve meclis üyelerinin katılımıyla toplantı gerçekleştirdi.
 
Toplantıda konuşan HDK Almanya Eşsözcüsü Ali Mitil, HDK Avrupa YİK'nin çalışmaları ve açlık grevleri sürecinde HDK kent örgütlenmelerinin faaliyetlerine dair sunum yaptı.
 
Yürütülen tartışmalar ve yapılan değerlendirmelerde, gerek Avrupa ülkelerindeki gelişmeler ve özellikle de açlık grevleri ve ölüm orucu sürecinde, birleşik mücadelenin aracı olarak HDK örgütlenmesinin 'bir ihtiyaç' olduğunun daha net görüldüğüne vurgu yapılan toplantıda, böylesi bir süreçte merkezi HDK örgütlülüklerinin bir irade ve tutum ortaya koymaması elestirildi.
 
Toplantıda, merkezi irade eksikliğinin, yerel örgütlenmeler üzerinde negatif etki yarattığı ve mücadelenin örgütlenmesinde inisiyatif kırıcı bir rol oynadığının altı çizildi.
 
HDK Almanya örgütlenmesinin de önümüzdeki süreçte mücadelenin görev ve sorumlulukları konusunda daha etkin ve inisiyatifli davranması gerektiği kaydedilen toplantıda, HDK-A'nın yeniden inşasına dair bir pratiğin ortaya konulmadığı süreçte, siyasal pratiğe dair de bir irade ve tutumun ortaya konulmamasının kabul edilemez olduğu, bu eleştirilerin YİK ve bileşenlerle paylaşılması gerektiği dile getirildi.