26 Nisan 2024 Cuma

HDK-A Kadın Meclisi: 700. haftada Cumartesi Anneleri'nin çağrısına ses olalım

Cumartesi Anneleri'nin 700. hafta eylemine ilişkin açıklama yayınlayan HDK-A Kadın Meclisi, "Cumartesi Anneleri'nin çağrısına, 25 Ağustos'ta, 700. haftada Avrupa'da güçlü bir ses olalım" dedi.
Halkların Demokratik Kongresi-Avrupa (HDK-A) Kadın Meclisleri Girişimi, Cumartesi Anneleri'nin 700. hafta eylemine ilişkin açıklama yayınladı.
 
Açıklamada, "25 Ağustos Cumartesi günü kimseye randevu vermeyin! Çünkü özgürlük, eşitlik ve sosyalizm mücdelesinde gözaltında kaybedilen yakınları için, 700 haftadır oturma eylemi yapan Cumartesi Anneleriyle/İnsanlarıyla buluşacağız" denildi.
 
HDK-A Kadın Meclisi Girişimi, "1995 Mayıs'ında, gözaltında kaybedilen yakınlarını bulmak için, anneler, babalar, eşler, kardeşler, insan hakları savunucuları ve yoldaşları tarafından başlatılan ve kışın soğuğuna, yazın sıcağına aldırmadan inatla, umutla, inançla ve özlemle devam eden bu onurlu direnişe; başta kadınlar olmak üzere tüm insanlığı dayanışmaya çağırıyoruz" diye belirtti.
 
Açıklamada, "İstanbul'un merkezinde, zulmün karanlığını ellerinde tuttukları kayıpların gülüşleriyle aydınlatan Cumartesi İnsanları; Türkiye'nin en uzun adalet eylemiyle 'Beyaz ölümlere' barikat oldular. Bu süre içinde, 12 Eylül askeri faşist darbesiyle kaybedilen oğlu Cemil için 'belki bir gün çıkagelir' diye kapısını hep açık tutan Berfo Ana gibi anneler, Hasan Ocak'ın işkenceyle katledilmiş cansız bedeni bulunduğu için kendisini 'şanslı' hisseden Baba Ocak gibi babalar, kanser olan Kiraz gibi eşler, sıkılı yumruğu hiç inmeyen Güzel Ana gibi yoldaş analar yaşamlarını yitirdiler... Ama yerlerini yenileri dolduruyor" diye kaydedildi.
 
Üç kuşaktır devam eden bu eylem, son kayıp bulunana ve hesap sorulana kadar devam edeceğini vurgulanan açıklamada, "Tıpkı feyz aldıkları Plaze De Mayo Anneleri'nin eylemi gibi. Cumartesi Anneleri'nin çağrısına, 25 Ağustos'ta, 700. haftada Avrupa'da güçlü bir ses olalım. Gerçekleştireceğimiz zamandaş eylemlerimizle, tek adam diktatörlüğüne karşı Cumartesi annelerinin/insanlarının iradelerini ve adalet mücadelesini büyütelim, ona güç verelim" diye belirtildi.