4 Mayıs 2024 Cumartesi

HDK: 2019'un barışın ve umudun yılı olması dileğimizle

Yeni yıl mesajı yayınlayan HDK, "2019'un dayanışma ve direniş ile bütün zorlukları aşacağımız; eşit, özgür, demokratik Türkiye'yi inşa edeceğimiz bir yıl olması dileğiyle, Hristiyan halkımızın kutsal günü olan Noel'i ve halklarımızın yeni yılını en içten dileklerimizle kutluyoruz" dedi.
Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Genel Merkezi, yeni yıl mesajı yayınladı. "2019'un barışın ve umudun yılı olması dileğimizle" denilen açıklamada, 2018 yılının halklar açısından, acı, gözyaşı ve yıkım yılı olduğu belirtildi.
 
"AKP-MHP iktidarı, 2015 yılından beri gerek ülke içinde, gerekse ülke dışında uyguladığı politikalarla barışı ve bir arada yaşama iradesini yok etmeye dönük politikalarını uygulamaya devam ediyor" denilerek HDK'nın tekçi ve militarist politikalara karşı çoğulcu ve barışçı bir hayatı inşa etmek için mücadleye etmeye devam ettiği kaydedildi.
 
Açıklamanın devamında şöyle denildi:
"Bizler, 2019 yılında da bu ülkenin bütün farklılıklarını yaşayanların eşit ve özgür olarak kendilerini var edebildikleri bir ülke için mücadele edeceğimizi ifade etmek isteriz.Yanyana olmanın, daha fazla dayanışmanın gerekli ve zorunlu olduğu bu tarihsel süreçte, 2019'un dayanışma ve direniş ile bütün zorlukları aşacağımız; eşit, özgür, demokratik Türkiye'yi inşa edeceğimiz bir yıl olması dileğiyle, Hristiyan halkımızın kutsal günü olan Noel'i ve halklarımızın yeni yılını en içten dileklerimizle kutluyoruz."