16 Haziran 2024 Pazar

HBDH'den Mudanya'da eylem

Bursa Mudanya'da faşistlere ait olduğunu belirttikleri bir aracı ateşe verdiklerini duyuran HBDH Haki Karer Milisleri, "Gün tecridi parçalayıp Kürt halk önderi Öcalan'ı özgürleştirme, işgalcileri ve kurumlarını Kürdistan'dan söküp atma günüdür" dedi. 

Halkların Birleşik Devrim Hareketi (HBDH) Haki Karer Milisleri, Bursa Mudanya'da faşistlere ait olduğunu belirttikleri bir aracı ateşe verdiklerini duyurdu. Türkiye ve Kürdistan'daki  siyasi ve askeri operasyonlara karşı eylem seferberliğinde olduklarını belirten HBDH Haki Karer Milisleri'nin açıklamasında şu ifadeler yer aldı: "8 Mayıs günü Bursa'nın Mudanya ilçesinde saat 03.00 sularında faşist şahsa ait araç Haki Karer milisleri tarafından ateşe verildi. Eylem sonucu araç kullanılamaz hale geldi.

"Faşist-işkenceci T.C. devletinin Kürt halk önderi Abdullah Öcalan'a karşı uygulamaya koyduğu, ağır tecrit ve işkence politikası günbegün derinleşerek sürüyor. Özgürlük gerillasına karşı her türlü tekniği ve yasaklı gaz bombaları kullanmasına rağmen bir adım bile ilerleyemeyen katliamcı-işgalci ordunun çelikten iradeyi kuşanmış gerilla direnişi karşısında üst üste aldığı yenilgiler halkımızda yüksek moral yaratırken faşist-katliamcı AKP-MHP rejimi için adeta bir kabusa dönüşmüştür. Savaşta kaybettiğini gören faşist rejim; halkın seçilmişlerini siyasi soykırım operasyonlarıyla her gün hapsederek, şehirlerde faşizmin dozunu artırarak halka zulmederek ve zindanlardaki tutsak yoldaşlara işkence ederek topyekün imha saldırılarını sürdürüyor. HBDH Milisleri olarak bundan böyle tüm eylemlerimiz bu faşist-soykırımcı saldırılara karşı bir misilleme olarak gerçekleşecek.

"Faşist-soykırımcı rejimin; önderlerimize, halkımıza ve sivil-siyasi kurumlarına, kahraman gerillamıza ve tutsak yoldaşlarımıza dönük her saldırısı başta tüm birimlerimiz olmak üzere halkımız için de bulunduğu her yerde inisiyatif alıp eyleme geçme nedeni olacaktır. Bu vesileyle şehitler ayı olan Mayıs ayında şehit düşen tüm yoldaşları anıyor anılarına bağlılığı mücadeleyi büyütme sözü ile yineliyoruz. Gün tecridi parçalayıp Kürt halk önderi Öcalan'ı özgürleştirme, işgalcileri ve kurumlarını Kürdistan'dan söküp atma günüdür. Yaşasın HBDH!"