18 Mayıs 2024 Cumartesi

HBDH'den Mardin'de eylem: Hepsini karanlığa gömeceğiz

HBDH, Mardin Yalım Mahallesi'nde eylem düzenleyerek, "Faşizmi ve ona hizmet eden tüm unsurları ebedi karanlığa gömeceğiz" açıklamasında bulundu.

Halkların Birleşik Devrim Hareketi (HBDH) Kürdistan Komitesi, şehit Sinan Dersim anısına başlattığı Devrimci İntikam Hamlesi kapsamında eylemlerini sürdürüyor.

HBDH tarafından yapılan yazılı açıklamada, "21.05.2021 tarihinde Mardin merkeze bağlı korucu ve güvenlik bekçilerinin yoğun olarak barındığı alanlardan birisi olan Yalım Mahallesi'nde bulunan enerji dağıtım trafosuna milislerimizce sabotaj eylem gerçekleşmiştir" denildi.

Eylem sonucunda trafonun tümden imha olduğu belirtilen açıklamada, "Devam eden gerilla direnişi karşısında içte mafya hesaplaşması derinleşirken, askeri gücünü tamamen kaybeden faşist Türk ordusu korucu ve çeteleri Kürdistan dağlarına sürerek sonuç almaya çalışmaktadır. Halklarımıza ve gerilla güçlerimize karşı büyük bir ihanet ve suç işlenirken hiçbirşey olmamış gibi kendi rahat yaşamını düşünenlere en büyük cevabımız devrimci taaruzumuzdur. Bu unsurların sahip olduğu her şey emekçi, proleter ve yoksul halklarımızdan çaldıklarıdır. Faşizmi ve ona hizmet eden tüm unsurları bir bütünen ebedi karanlığa gömene kadar eylemselliklerimiz devam edecektir" diye kaydedildi.

Açıklamada, eylemin HBDH Yürütme Komitesi Üyesi Sinan Dersim şahsında tüm Mayıs şehitleri anısına gerçekleştidildği belirtildi.