3 Temmuz 2024 Çarşamba

HBDH'den Gebze'de eylem

Gebze'de sabotaj eylemi gerçekleştirdiklerini duyuran HBDH, "Uluslararası güçlerin onayını ve desteğini arkasına alan faşist rejim yerel de işbirlikçiliği geliştirmeye çalışarak Kürt halkının haklı devrimci ve demokratik mücadelesini bitirerek sonuç almayı hedefliyor" dedi. 

Halkların Birleşik Devrim Hareketi (HBDH) Şehid Helmet Gabar (Diyar Xerib) Milisleri, Gebze'de sabotaj eylemi gerçekleştirdiklerini duyurdu. 26 haziran günü 13.00 civarında Şehid Helmet Gabar (Diyar Xerib) Milisleri'nin Gebze'de çözücü ve ham madde ayrıştırıcı imalatı yapan fabrikanın deposunda bulunan çözelti maddelerinin olduğu kısıma özel yöntemle eylem gerçekleştirerek fabrikayı ateşe verdikleri kaydedilen eyleme ilişkin açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Eylemde fabrikada ağır maddi hasar tespit edilirken çözeltilerin yakılması ile bu hasar milyonları buldu. Kürt Halkına karşı yürütülen soykırım ve imha savaşına karşı metropoller de faşist ve işgalci TC devletinden hesap sormaya devam ediyoruz. Kürt halk önderi Abdullah Öcalan üzerinde süren ağırlaştırılmış tecrit savaşı ve çözümsüzlüğü derinleştiriyor. Uluslararası güçlerin onayını ve desteğini arkasına alan faşist rejim yerel de işbirlikçiliği geliştirmeye çalışarak Kürt halkının haklı devrimci ve demokratik mücadelesini bitirerek sonuç almayı hedefliyor. Gün yok ki faşist AKP-MHP rejimi halka ve gerilla alanlarına saldırmasın. Yine İmralı ada hapishanesinde uygulanan ağırlaştırılmış tecridin kararı yerel değil uluslararası bir karardır. Bu yüzden sonuçları bakımından sadece Kürt halkını değil ezilen ve sömürülen tüm Ortadoğu halklarını doğrudan etkilemektedir. Topyekün saldırılar karşısında parti önderliğine bağlı gerilla işgalci orduya karşı kahramanca savaşırken, Kürdistan ve Türkiye halkları faşist diktatörlüğün politikaları karşısında diz çökmeden direnişi yükseltmeye devam ediyor. Tüm gençleri Türkiye ve Kürdistan halklarının özgürlük mücadelesinin önünde büyük bir engel olarak değerlendirdiğimiz tecrit sistemini parçalamaya ve bu uğurda şehit düşen yoldaşlarımızın hesabını faşist düşmandan sormaya, HBDH saflarında aktif mücadeleye çağırıyoruz. Yaşasın HBDH! Yaşasın birleşik mücadelemiz! Tecridi parçalayacağız özgürlüğü kazanacağız!"