28 Nisan 2024 Pazar

HBDH'den Esenyurt'ta 'Newroz' eylemi

Esenyurt'ta gerçekleştirdikleri eylemle ezilen halkların Newroz'unu kutladıklarını duyuran HBDH Kemal Kurkut Milisleri, ezilen halkların, işçi ve emekçilerin faşist iktidarın saldırılarına karşı Newroz'un mücadele ruhunu kuşanarak yanıt verdiklerini kaydetti. 

Halkların Birleşik Devrim Hareketi (HBDH) Kemal Kurkut Milisleri, İstanbul'un Esenyurt ilçesinde Newroz'a ilişkin eylem yaptıklarını duyurdu. 

"Newroz ateşini İstanbul'da harlamaya devam ettik" başlığıyla eyleme ilişkin yapılan açıklamada, faşist iktidarın, emekçi ve ezilen halkları mahkum ettiği açlık, yoksulluk, sömürü ve baskı cenderesine, tüm toplumsal dinamikleri hedef alarak yürüttüğü savaş politikalarına karşı Newroz'un mücadele ruhunu kuşanarak cevap olunduğu belirtildi.

'ESENYURT'TA HALKLARIMIZIN NEWROZ'UNU KUTLADIK'
Açıklama şöyle devam etti: "Newroz ateşini İstanbul'da harlamaya devam ettik. 21 Mart akşamı, Esenyurt'ta, halklarımızın Newrozunu kutladık. Çeyrek asırdır İmralı tecrit ve imha sisteminde esaret altında tutulan Kürt halk önderi Öcalan'ı selamladık ve Newroz bayramını kutladık. Milislerimiz, havai fişekli gösteri yaparak, propaganda faaliyeti yürüttü. Sloganlar ve zılgıtlarla Newroz bayramını kutladı. Eylem sonrası milislerimiz başarılı bir şekilde bölgeden ayrıldılar. Newroz pîroz be! İmrahı tecrit ve imha sistemini parçalayacağız! Tek yol birleşik devrim!"