26 Nisan 2024 Cuma

HBDH'dan uyuşturucu çeteleri ve A-101'e eylem

HBDH, İstanbul'da uyuşturucu satışı yapılan parklarda yürüyüş ve molotoflu eylem yaparken, İzmir'de de A-101 markete yönelik EYP'li eylem düzenledi.

Halkların Birleşik Devrim Hareketi (HBDH) Fidan Doğan Milisleri de 9 Ocak günü İzmir Menemen Asarlık semtinde bulunan A-101 marketin şubesine el yapımı patlayıcı (EYP) ile eylem düzenledi. Marketin kullanılamaz hale geldiğini bildirin HBDH milisleri, "AKP-MHP faşist bloğu tarafından desteklenen, aynı zamanda iktidarın işgal saldırılarına destek sunan, işçi sınıfı ve emekçilere yönelik sömürünün en vahşi halinin yaşandığı bu marketler zincirinin sahipleri bedel ödemeye devam edecekler. Faşizmi yıkacağız, özgürlüğü kazanacağız devrimci seferberlik hamlesi kapsamında faşizmin ekonomisini oluşturan tüm güçler hedefimizdir, yıkılmaya yüz tutmuş saray iktidarı ile birlikte onun sömürüye dayalı ekonomisi de parçalanacaktır" diye belirtti.

Eylemin 09 Ocak 2013 günü Paris'te MİT tarafından katledilen üç Kürt kadın devrimci Sakine Cansız, Fidan Doğan, Leyla Şaylemez anısına yapıldığı duyuruldu.

HBDH Muzaffer Kandemir Milisleri, 7 Ocak 2017 tarihinde Enternasyonal Özgürlük Taburu savaşçısı Muzaffer Kandemir'in (Doğan Kırefe) ölümsüzleşmesinin yıldönümünde İstanbul'un çeşitli semtlerinde, uyuşturucu çetelerinin satış noktası olarak kullandığı parklarda yürüyüş ve molotoflu eylem gerçekleştirdi.

Düzenledikleri yürüyüşlerde, "Faşizmi yıkacağız, özgürlüğü kazanacağız", "Patriyarkayı yıkacağız, özgürlüğü kazanacağız" pankartları açan HBDH milisleri, yürüyüş sonrası pankartları astı, duvar yazılamaları yaptı.

Halka faşizme karşı birleşik mücadelede yer alma, faşizmi yıkarak özgürlüğü kazanma çağrısı yapan HBDH milisleri, "Bugün faşist devlete, polis çetelerine karşı her yerde öğrenciler, kadınlar, işçiler, ezilen halklar özgürlük mücadelesi yürütüyor. Bu faşist yapılanma yoksul ve emekçi mahallerde yaşayan öğrencilerin kapılarını kırarak operasyonlar düzenliyor, copla, işkenceyle tehdit ediyor. Uyuşturucu çetelerini gümrük kapılarından eliyle geçiriyor, destekliyor, mahalle gençliğini zehirliyor. Onların bu faşist düzenine karşı halkların birleşik devrim hareketi var. Ne mahallelerde, ne meydanlarda, ne de üniversite kampüslerinde faşizme geçit vermeyeceğiz, faşist çetelere karşı anladıkları dilden konuşacağız" diye belirtti.

Muzaffer Kandemir'in de devrimci mücadeleyi örgütlediği emekçi mahallerden uyuşturucu çetelerini temizleyeceklerini belirten HBDH milisleri, "Faşizmi ve çetelerini yok edeceğiz. Tüm halkımızı bu mücadelede yanımızda olmaya, mücadelemize katılmaya, faşizmi yıkmaya çağırıyoruz. Faşizmi yıkacağız, Muzaffer olacağız" dedi.