19 Nisan 2024 Cuma

HBDH Yürütme Komitesi: Ulaş Bayraktaroğlu ölümsüzdür

9 Mayıs 2017'de Rakka'da IŞİD çetelerine karşı savaşta ölümsüzleşen Ulaş Bayraktaroğlu'nu anan HBDH, "Ulaş Bayraktaroğlu'na sözümüz onun özlemi olan Türkiye ve Kürdistan birleşik devrimini başarıya ulaştırmak olacaktır" diye belirtti.

Halkların Birleşik Devrim Hareketi (HBDH) Yürütme Komitesi, bundan 4 yıl önce 9 Mayıs 2017'de Rakka'da IŞİD çetelerine karşı savaşta ölümsüzleşen Ulaş Bayraktaroğlu'nu (Mehmet Kurnaz) andı.

HBDH yaptığı açıklamada şunları kaydetti: "Lise yıllarından itibaren bütün yaşamının merkezine devrim ve sosyalizm davasına koymuş olan Ulaş yoldaş yaşamın her alanında devrimci mücadele için ne bedel ödemek gerekiyorsa bunu ödemekten çekinmeyen bir devrimciydi. Uzun yıllar hapishanelerde kalan Ulaş yoldaş hapishaneden çıktıktan sonrada mücadelesine kaldığı yerden devam etmiştir. Gençlik hareketi içerisinde YÖK protestolarından, anti faşist eylemlere, NATO protestolarından, IMF karşıtı eylemlere kadar birçok eylemde Ulaş yoldaşın öncü devrimciliği ön plana çıkmıştır. Gençlik hareketi içinde ve birçok toplumsal eylemde öncülük yapan Ulaş yoldaş son olarak Gezi direnişi sırasında Taksim meydanı ve direnişle ismi özdeşleşen bir devrimci olarak ön plana çıkmıştı. Taksim meydanının özgürleşmesinde ve sonrasında 11 Haziran günü meydanın savunulmasında devrimci pratiğiyle ön plana çıkmıştır."

Ulaş Bayraktaroğlu 2014 yılında yüzünü Medya Savunma Alanlarına dönerek bu alandaki mücadelesinde Mehmet Kurnaz ismini aldığı belirtilen açıklamada, "Bu alanda Kürdistan özgürlük gerillasının askeri tecrübelerinden öğrenmiştir. Mücadele içerisinde önce öğrenen sonrasında kendinden sonra gelen genç kadrolara öğreten olmuştur. Birçok devrimci kadronun askerileşmesinde ve devrimci savaş tarzını kavramasında Mehmet Kurnaz'ın emeği büyüktür" denildi.

Mehmet Kurnaz olarak DKP/BÖG'ün kurucu önderi olduğu vurgulanan açıklamada, "Partinin Medya Savunma Alanlarında ve Rojava devriminin enternasyonalist bir devrimcilik temelinde savunulmasında Mehmet Kurnaz yoldaşın öncü rolü tartışılmazdır. Halkların Birleşik Devrim Hareketi'nin kuruluş çalışmalarında Ulaş yoldaşın büyük emeği vardır. Bu çalışmanın başarıya ulaşması için bütün enerjisiyle çalışmıştır. Özellikle HBDH'ın kuruluş sürecinde büyük emeği olan bir yoldaştır" ifadeleri kullanıldı.

Açıklamanın devamında şunlar kaydedildi:

"Bugün geride bıraktığımız 4 yıl düşünüldüğünde Ulaş Bayraktaroğlu'nun idealleri birleşik devrim mücadelemizde en canlı şekilde yaşamaktadır. Faşizme karşı mücadele Kürdistan dağlarından Karadeniz’e, İstanbul sokaklarında eylem örgütleyen milislerden, en genel anlamıyla devrimci kitle eylemlerine kadar yaşamın her alanında birleşik devrim mücadelesi gelişmekte ve örgütlenmektedir.

"Ulaş yoldaş şahsında bütün ölümsüzlerimiz bu mücadele de yaşamakta ve onların isimleri gelecek kuşaklara aktarılmaktadır.

"Ulaş Bayraktaroğlu'na sözümüz onun özlemi olan Türkiye ve Kürdistan birleşik devrimini başarıya ulaştırmak olacaktır. Bu temelde yaşamın her alanında onun aziz hatırasını ve devrimci duruşunu Birleşik devrim mücadelemizde yaşatacağız."