24 Nisan 2024 Çarşamba

HBDH Sinan Dersim Milisleri, işgal saldırılarını protesto etti

Van ve İstanbul'da duvar yazılamaları yaparak faşist Türk devletinin işgal saldırılarını protesto eden HBDH Sinan Dersim Milisleri, "Rojava devriminin boğulmasına, Rojava ve Başur'daki halkımızın kazanımlarının elinden alınmasına, devrimci merkezlerin imha edilmek istenmesine asla sessiz kalmayacağız" dedi.

Halkların Birleşik Devrim Hareketi (HBDH) Sinan Dersim Milisleri, Van ve İstanbul'da duvar yazılamalarıyla işgalci Türk devletinin Rojava ve Başur'a yönelik hava saldırılarını protesto etti.

Yapılan açıklamada, "Rojava devriminin boğulmasına, Rojava ve Başur'daki halkımızın kazanımlarının elinden alınmasına, devrimci merkezlerin imha edilmek istenmesine asla sessiz kalmayacağız! Olanca gücümüzle faşist düşmanın imha saldırılarına karşı çıkacağız. Milislerimiz her yerde faşist düşmana karşı eylem halinde. Her türlü aracı kullanarak düşman kuvvetlerine etkili vuruşlar yapıyor. Onun enerji ve dikkatini dağıtıyor. Öte yandan milislerimiz, emekçi halklara faşist devletin saldırılarının gerçek içeriğini kavratmak için propaganda eylemleri gerçekleştiriyor.

23 Kasım günü Van ve İstanbul'un pek çok yerinde duvar yazılamaları yaparak, Rojava ve Güney Kürdistan'a yönelik saldırıların içeriği protesto edildi. İşçi ve emekçiler, bu saldırılara karşı harekete geçmeye davet edildi. Her yer Rojava, her yer direniş!  İleri, Daha ileri" ifadeleri yer aldı.